<
НОВИНИ ДНЯ: Nvidia стала найдорожчою компанією у світі завдяки буму штучного інтелекту  Де базуватимуться передані Україні F-16: у США зробили заяву  Молочний коктейль із полуницею: три рецепти простого літнього напою  Коли Івана Купала 2024 року за новим календарем: чи змінилася дата, традиції та обряди  Нова хвиля спеки мчить до України: розжарить до +36°  Мобілізаційний вік можуть знизити: нардеп шокував заявою  Вареники з вишнею: класичний рецепт легендарної стравивсі новини дня
Політика
Україна
01.06.2024 1164

Ураження порту "Кавказ": Генштаб поділився деталями спецоперації

Це сталося наступної ночі після того, як Сили оборони України влучними ударами вивели з ладу пороми Керченської поромної переправи на території окупованого українського Криму, які курсували до порту "Кавказ" і використовувалися для військової логістики агресора.

9e0cbc24fd235fb138c7e2ee7a9db75c_01.06.24

Ударна група угруповання сил і засобів Військово-Морських сил ЗСУ вдарила по поромній переправі й нафтовому терміналу порту "Кавказ" (Краснодарському край РФ). Ураження по нафтовому терміналу в районі порту "Кавказ" було завдано кількома ракетами українського виробництва з берегового ракетного комплексу "Нептун". Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

"Результати об’єктивного контролю підтверджують вибухи у місцях прицілювання. Точність ураження цілей дорозвідується", – зазначили у відомстві.

Як додається, комплексна операція була проведена в координації з іншими складовими Сил оборони України. Ударні БпЛА Сил оборони уразили ще один нафтотермінал на території Краснодарського краю.

"Сучасна" й "ефективна" російська протиповітряна оборона знову виявилася безсилою проти наших ракет та безпілотних систем і не змогла захистити важливі об’єкти, які використовуються для логістики та постачання армії РФ. Далі буде…", – підсумували у Генштабі. Нагадаємо, у Краснодарському краї Росії заявили про атаку безпілотниками в ніч проти 31 травня. Дрони влучили по нафтобазі в порту Кавказ, що у Темрюкському районі.

Оценка материала:

5.00 / 4
Ураження порту "Кавказ": Генштаб поділився деталями спецоперації 5.00 5 4
Політика / Україна
01.06.2024 1164
Еще материалы раздела «Україна»