НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати куряче філе в соєвому соусі на сковороді  Що розлютило республіканців?: усе про розслідування візиту Зеленського та вимогу звільнити Маркарову  "Одягайтеся дуже тепло": синоптикиня Діденко попереджає про серйозне похолодання в Україні  Байден терміново збирає засідання “Рамштайну” на рівні лідерів  Як приготувати грецький соус дзадзикі: розповідає фудблогер  Яким буде жовтень в Україні: прогноз синоптиків  Прем'єр Грузії звернувся до жителів окупованих Абхазії та Осетії, але не згадав РФвсі новини дня
01.06.2024 299

Ринок нелегальних сигарет може досягнути половини ринку: експерт назвав умову

Ситуація з нелегальним ринком сигарет в Україні може стати не контрольованою у випадку подальшої бездіяльності правоохоронних органів.

gettyimages_1315001214_9dfdf539175aec61e87ce811a80635d7_650x410_01.06.24

Про це заявив генеральний директор "Філіп Морріс Україна" Максим Барабаш, пише РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю. Про це повідомляють Контракти.UA.

"І якщо не вирішити це питання та не знайти ефективних шляхів боротьби з таким явищем, то нелегальний ринок, який за пів року сягнув рекордного максимуму 25%, у разі подальшої бездіяльності правоохоронних органів може перевищити позначку 40–50%. Тоді ситуація може стати неконтрольованою", - зазначив Барабаш.

За його словами, від цього постраждають і державний бюджет, і легальні компанії.

Він додав з посиланням на дані "Кантар Україна", що частка нелегального ринку сигарет збільшилась за менш ніж п’ять останніх років з 7% до рекордних 25,7%. При цьому третина нелегальних сигарет – це підробки міжнародних брендів.

"Тобто, окрім великих фінансових втрат, страждає ще й імідж наших брендів, тож наш головний пріоритет – захистити їх від підробки", - підкреслив спікер.

За його оцінками, через відсутність ефективної боротьби з нелегальним ринком акциз зростає на 20%, а надходження до бюджету – лише на 8-10%.

"Тобто половину очікуваного ефекту від підвищення акцизів втрачено. Це відбувається тому, що частина легального ринку перетікає в нелегальний, а правоохоронні органи продовжують демонструвати бездіяльність щодо боротьби із тіньовою економікою", - зазначив генеральний директор "Філіп Морріс Україна".

Оценка материала:

5.00 / 2
Ринок нелегальних сигарет може досягнути половини ринку: експерт назвав умову 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
01.06.2024 299
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»