<
НОВИНИ ДНЯ: Nvidia стала найдорожчою компанією у світі завдяки буму штучного інтелекту  Де базуватимуться передані Україні F-16: у США зробили заяву  Молочний коктейль із полуницею: три рецепти простого літнього напою  Коли Івана Купала 2024 року за новим календарем: чи змінилася дата, традиції та обряди  Нова хвиля спеки мчить до України: розжарить до +36°  Мобілізаційний вік можуть знизити: нардеп шокував заявою  Вареники з вишнею: класичний рецепт легендарної стравивсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
01.06.2024 215

У США вперше підтвердили, що Байден дозволив Україні бити по Росії

Президент США Джо Байден справді дав Україні дозвіл на використання переданої американської зброї для ударів по Росії.

_blinken_foto___vitalii___nosach_rbk_ukrai__na20240005__1__36e66f5bc1562ed23008c27c4bee8483_650x410_01.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресконференцію державного секретаря США Ентоні Блінкена. Про це повідомляють Контракти.UA.

Він зазначив, що після початку наступу росіян на Харківську область Україна запросила у США дозвіл на використання американської зброї для оборони. Це стосується атак на ворожих солдатів, які зосереджені з іншої сторони кордону.

"Це дійшло до президента (США Джо Байдена - ред.), і, як ви вже чули, він схвалив використання нашої зброї з цією метою. Надалі ми продовжуватимемо робити те, що робили, тобто, при необхідності, адаптуватися і пристосовуватися", - наголосив держсекретар.

Що передувало

Нагадаємо, поки інформація про те, що США дозволили Україні завдавати ударів своєю зброєю по території Росії, з'являлася лише у західних ЗМІ. Вони посилалися на неназвані джерела.

Журналісти писали про те, що Вашингтон дав дозвіл бити тільки по тій ділянці території РФ, яка прилягає до Харківської області.

До цього в США неодноразово заявляли, що вони не дозволяють Україні використовувати свою зброю для атак на російську територію.

Оценка материала:

5.00 / 2
У США вперше підтвердили, що Байден дозволив Україні бити по Росії 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
01.06.2024 215
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»