<
НОВИНИ ДНЯ: Nvidia стала найдорожчою компанією у світі завдяки буму штучного інтелекту  Де базуватимуться передані Україні F-16: у США зробили заяву  Молочний коктейль із полуницею: три рецепти простого літнього напою  Коли Івана Купала 2024 року за новим календарем: чи змінилася дата, традиції та обряди  Нова хвиля спеки мчить до України: розжарить до +36°  Мобілізаційний вік можуть знизити: нардеп шокував заявою  Вареники з вишнею: класичний рецепт легендарної стравивсі новини дня
Політика
Україна
01.06.2024 650

США дозволили Україні використовувати ППО для ліквідації літаків та ракет над Росією, - WP

США не ставлять обмежень на використання Україною засобів ППО, що поставляються США, для ліквідації російських ракет або винищувачів над територією Росії, "якщо вони становлять загрозу для України".

Про це пише РБК-Україна з посиланням на The Washington Post. Про це повідомляють Контракти.UA.

Видання наводить заяву держсекретаря США Ентоні Блінкена на прес-конференції в Кишиневі, який заявив, що Сполучені Штати "не заохочують і не допускають ударів за межами України, але Україна має приймати власні рішення про те, як найкраще ефективно захистити себе".

Блінкен додав, що Сполучені Штати "адаптувалися і пристосувалися" до мінливих умов на полі бою і що, оскільки Росія застосовує нову тактику агресії та ескалації, запевнив, що Вашингтон "продовжить це робити".

За даними видання, близько трьох тижнів тому, незабаром після того, як Росія почала наступ на Харків, Україна звернулася до Сполучених Штатів із проханням послабити давні обмеження на використання наданої США зброї для завдання ударів по цілях усередині Росії.

Деякі високопосадовці підтримують такий крок, у тому числі держсекретар Ентоні Блінкен, який закликав президента Байдена погодитися на відміну обмежень. За даними видання, Білий дім розглядає таку пропозицію, але жодних дій поки не вжито.

Вашингтон стикається з тиском з боку НАТО та кількох ключових європейських союзників, які вимагають дозволити Україні використати всю силу та номенклатуру наданої США зброї.

Нагадаємо, у травні активізувалася дискусія про заборону країн Заходу бити зброєю, що поставляється Україні, по території Росії. Близько десяти країн дали дозвіл на удари, тоді як США та Німеччина поки що утримуються від офіційних заяв.

Оценка материала:

5.00 / 3
США дозволили Україні використовувати ППО для ліквідації літаків та ракет над Росією, - WP 5.00 5 3
Політика / Україна
01.06.2024 650
Еще материалы раздела «Україна»