НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Світ
02.06.2024 50926

Експерт назвав причини, через які Путін розв'язав війну в Україні

РФ зараз стоїть перед складним вибором.

2ccfc0e9a2f527c939044e4cc5f36998_02.06.24

Російський диктатор Володимир Путін міг розв'язати війну в Україні одразу через кілька причин. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Таку думку висловив експерт з довготермінових стратегій, директор Інституту Фронтиру, член Несторівської групи, лектор УКУ Євген Глібовицький в інтерв’ю LIGA.net.

За його словами, Росія та Китай зараз стоять перед дуже складним вибором.

"Вони вичерпали можливості розвитку своєї економіки тими інструментами, якими вони користувалися. Зокрема, у РФ просідають показники зростання ВВП. Люди відчувають, що вони не знаходять доступ до кращих стандартів життя. В такий момент для диктатур створюється велика спокуса "маленькою переможною війною" об'єднати суспільство", - каже експерт.

Також, на його думку, слабкість Заходу на початку війни дозволила затягнути війну.

"Він тепер починає ставати структурним. Тобто зміни у світовій торгівлі, економіці та політичних усторях стають такими, які враховують протиястояння як даність", - додав він.

Також експерт прокоментував катастрофічну демографічну ситуацію.

Оценка материала:

5.00 / 5
Експерт назвав причини, через які Путін розв'язав війну в Україні 5.00 5 5
Політика / Світ
02.06.2024 50926
Еще материалы раздела «Світ»