<
НОВИНИ ДНЯ: У Києві до кінця літа проїзд для школярів у громадському транспорті буде платним  Якою буде відповідь Росії, якщо ЗСУ знищать Кримський міст: політолог навів важливий аргумент  Лаваш у яйці з шинкою і помідорами: рецепт поживної страви для перекусу за 10 хвилин  Церковний календар на липень 2024 року: коли Собор святого архангела Гавриїла та Успіння святої Анни  Найтепліший місяць року: "Укргідрометцентр" спрогнозував, яка погода буде у липні  Мобілізація в Україні: скільки часу залишилося, щоб оновити дані в ТЦК та що чекає на ухилянтів  Замість піци: рецепт оладок з шинкою і помідоромвсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
02.06.2024 177

Столтенберг про війну в Україні: Росія не змогла зробити жодного великого прориву

Україна все ще може перемогти, якщо підтримка союзників надійно триватиме.

e4381fee28fa598fff3d3e1698b3c915_02.06.24

У НАТО впевнені, що Харків витримає російський літній наступ, а Україна має шанс на перемогу. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Це (зустрічі з міністрами закордонних справ - ред.) додало мені більшої впевненості в тому, що союзники НАТО готові надати підтримку Україні, щоб вона перемогла і зупинила російських загарбників", - сказав він.

Він зазначив, що війни за своєю природою непередбачувані.

"Але те, що ми бачили наразі, полягає в тому, що Росія не змогла зробити жодного великого прориву. Її сили досягли незначних територіальних здобутків, але заплатили дуже високу ціну. Наразі зброя та боєприпаси надходять від союзників по НАТО. Тому я впевнений, що Україна абсолютно може перемогти", - додав генсек.

Раніше аналітики повідомили, що російська армія від початку 2024 року окупувала близько 752 квадратних кілометри української території.

Крім того, стало відомо, що Збройні сили Російської Федерації просунулися у Донецькій та Запорізькій областях. Зокрема, поблизу Новопокровського, Роботиного та в Часовому Яру.

Оценка материала:

5.00 / 2
Столтенберг про війну в Україні: Росія не змогла зробити жодного великого прориву 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
02.06.2024 177
Еще материалы раздела «Ранкова кава»