<
НОВИНИ ДНЯ: Танго Мілея. Чому Аргентина нарощує підтримку України  Спека до +27: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 21 червня  Спека спаде: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Закон про демобілізацію: коли можуть ухвалити та за якої умови — секретар комітету Ради  Сонце пектиме з-за хмар: якою буде погода в Україні на 21 червня  "Дві зими з відключеннями": експерт негативно оцінив стан української енергосистеми  В Україні 19 червня без опадів, вдень до 32°всі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
03.06.2024 194

Україна визнає Ізраїль та Палестину і зробить все для закінчення конфлікту, - Зеленський

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину та зробить все для закінчення конфлікту на Близькому Сході.

1_11a7826ef1a4cd58ffde0be42f669aa6_650x410_03.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на президента України Володимира Зеленського на конференції "Діалог - Шангрі Ла" в Сінгапурі. Про це повідомляють Контракти.UA.

Він зазначив, що Україна визнає право Ізраїля на самооборону, як це було у жовтні 2023 року під час нападу ХАМАСу.

"Україна сказала, що якщо терористи з ХАМАС, це було в перший день атаки на цивільне населення Ізраїлю, атакують цивільне населення, Ізраїль має право захищатися", - сказав президент.

Зеленський також наголосив, що Україна готова допомагати Газі гуманітарно, щоб уникнути кризи. Він підкреслив, що Україна також готова працювати для завершення конфлікту.

"... Україна визнає дві держави, і Ізраїль, і Палестину, і зробить усе, щоб Ізраїль зупинився, щоб закінчився цей конфлікт, і щоб цивільні люди не страждали", - додав глава держави.

Конфлікт на Близькому Сході

Нагадаємо, що у жовтні 2023 року терористи ХАМАС напали на Ізраїль з території Сектору Газа. Ізраїль у відповідь почав військову операцію, відтіснивши бойовиків зі своєї території та зайшовши на територію Гази.

Операція досі триває. Ізраїль почав бойові дії у місті Рафах, попри те, що світова спільнота закликає припинити наступ на місто.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна визнає Ізраїль та Палестину і зробить все для закінчення конфлікту, - Зеленський 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
03.06.2024 194
Еще материалы раздела «Ранкова кава»