НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
04.06.2024 643

В Іспанії оштрафували лоукостери за вимагання доплати за ручну поклажу

Іспанія визнала незаконними збори лоукостерів за ручну поклажу та місця.

c8d1559---------------2024-05-31-195356_04.06.24

Уряд Іспанії оштрафував кілька авіакомпаній-лоукостерів – Ryanair, Easyjet, Vueling та Volotea – на загальну суму 150 мільйонів євро за нав'язані платні послуги, інформує The Guardian. Пише biz.liga.net. Про це повідомляють Контракти.UA.

На думку іспанського міністерства соціального захисту та прав споживачів, авіакомпанії не мають права брати з пасажирів обов'язкову доплату за такі послуги, як перевезення ручної поклажі або можливість сидіти в літаку поряд.

Міністерство розпочало перевірку бюджетних авіаперевізників ще минулого літа. Крім збору за ручну поклажу та вибору місць, відомство звинуватило лоукостерів у тому, що пасажир у процесі купівлі квитків та реєстрації на рейс до самого завершення процедури не бачить фінальної суми, в яку йому обійдуться всі послуги, а також те, що за додаткові послуги неможливо заплатити готівкою в аеропорту.

Тепер лоукостери заплатять штраф та не зможуть більше стягувати в Іспанії додаткову плату за ручну поклажу та за надання сусідніх місць у літаку, якщо місце поряд потрібне дитині або пасажиру, який залежить від іншого – наприклад, людині з інвалідністю.

Іспанська авіаційна асоціація (ALA), яка представляє інтереси авіакомпаній, назвала штрафи непропорційними та наголосила, що авіаперевізники можуть оскаржити рішення міністерства. В асоціації заявили, що воно призведе до подорожчання авіаквитків та порушить право споживачів на дешеві польоти, коли пасажир платить лише за основну послугу – власне переліт – а від додаткових послуг може відмовитись.

Оценка материала:

5.00 / 3
В Іспанії оштрафували лоукостери за вимагання доплати за ручну поклажу 5.00 5 3
Бізнес / Ринки та компанії
04.06.2024 643
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»