<
НОВИНИ ДНЯ: Nvidia стала найдорожчою компанією у світі завдяки буму штучного інтелекту  Де базуватимуться передані Україні F-16: у США зробили заяву  Молочний коктейль із полуницею: три рецепти простого літнього напою  Коли Івана Купала 2024 року за новим календарем: чи змінилася дата, традиції та обряди  Нова хвиля спеки мчить до України: розжарить до +36°  Мобілізаційний вік можуть знизити: нардеп шокував заявою  Вареники з вишнею: класичний рецепт легендарної стравивсі новини дня
Політика
Європа
04.06.2024 477

Орбан йде на вибори до Європарламенту з проросійськими гаслами

Угорський прем’єр обіцяє створити "коаліцію миру" в Євросоюзі.

4fa3441b0e6874e65ad886de2add6c75_04.06.24

Незадовго до виборів до Європарламенту, які повинні відбутися 9 червня, проросійський прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оголосив, що потрібно не воювати з Росією, а шукати з нею миру. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це він заявив на передвиборчому "марші миру", який зібрала його партія "Фідес" в угорській столиці Будапешті в суботу, 1 червня, повідомляє видання 24.hu.

"Ми є найбільшим корпусом миру в Європі, найбільшою миротворчою силою в Європі", - заявив угорський політик, який виступає проти військової підтримки України з боку ЄС.

За його словами, під час цих виборів між собою будуть змагатися ті, хто готовий воювати з РФ, і ті, хто зацікавлений у мирі з нею. Угорський політик наголосив, що він разом зі своїми однодумцями будуть представляти другу категорію.

Орбан заявив про намір створити в ЄС "коаліцію миру", яку нібито буде готовий підтримати Дональд Трамп у разі своєї перемоги на президентських виборах в США.

За словами угорського прем’єр-міністра, "перемогти Росію неможливо".

При цьому Орбан цинічно нагадав про досвід і втрати під час Першої та Другої світових війн, коли його країна воювала спершу з Російською імперією як складова Австро-Угорщини, а потім з Радянським Союзом як союзниця гітлерівської Німеччини.

"Ми не йдемо втретє на Схід, ми не йдемо знову на російський фронт, ми там були, і не отримали там нічого", - заявив угорський прем'єр.

Нагадаємо, раніше тисячі угорців протестували проти політики прем’єр-міністра Віктора Орбана у другому за величиною місті Дебрецені, яке вважається оплотом партії “Фідес”, що керує країною від 2010 року. Організатором мітингу, на який зібралося близько 10 тисяч людей з усієї Угорщини, став опозиційний політик Петер Мадьяр, який також балотуватиметься до Європейського парламенту на початку червня.

Оценка материала:

5.00 / 3
Орбан йде на вибори до Європарламенту з проросійськими гаслами 5.00 5 3
Політика / Європа
04.06.2024 477
Еще материалы раздела «Європа»