<
НОВИНИ ДНЯ: Nvidia стала найдорожчою компанією у світі завдяки буму штучного інтелекту  Де базуватимуться передані Україні F-16: у США зробили заяву  Молочний коктейль із полуницею: три рецепти простого літнього напою  Коли Івана Купала 2024 року за новим календарем: чи змінилася дата, традиції та обряди  Нова хвиля спеки мчить до України: розжарить до +36°  Мобілізаційний вік можуть знизити: нардеп шокував заявою  Вареники з вишнею: класичний рецепт легендарної стравивсі новини дня
04.06.2024 186

Німецький генерал назвав ефективну зброю проти літаків над територією Росії

Відповідальність за використання систем Patriot лежить виключно на українських військових в межах міжнародного права.

dfabdf21c7765d244afe40c07e80378c_04.06.24

Керівник німецько-українського Ситуаційного центру генерал-майор Бундесверу Крістіан Фройдінг вважає, що системи ППО Patriot можуть бути ефективно використані проти російських літаків, які атакують Харківщину керованими авіабомбами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомляє німецьке видання Tagesschau.

У виданні нагадали, що Німеччина так само, як США, дозволила використання переданої Україні зброї для ударів на території РФ, але виключно для захисту від російської армії під час наступу на Харківщині.

"Незрозуміло, які саме німецькі системи озброєння могли би бути використані. На додаток до самохідної гаубиці 2000 і ракетної установки Mars II для захисту від повітряних ударів над територією Росії можна було б використати високоефективну систему  Patriot", - пише видання з посиланням на заяву генерала Фройдінга.

"Цілком можливо, що системи Patriot тепер також будуть використовуватися в районі Харкова. Вони чудово підходять для боротьби з російською авіацією, яка може застосовувати страшні керовані бомби", - заявив він.

За словами німецького генерала, відповідальність за використання систем Patriot лежить виключно на українських військових в межах міжнародного права

"У нас є велика впевненість, що українці не лише дотримуватимуться цього [міжнародного права], а й також робитимуть це з великою тактичною майстерністю і досягнуть успіху", — наголосив Фройдінг.

Нагадаємо, 13 травня 2023 року російська військова авіація зазнала значних втрат у небі над Брянською областю РФ, яка межує із Україною. Серед версій, які тоді озвучувалися, було й застосування для знищення повітряних цілей далекобійної системи ППО – Patriot.

Оценка материала:

5.00 / 2
Німецький генерал назвав ефективну зброю проти літаків над територією Росії 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
04.06.2024 186
Еще колонки: Колонки / Блоги