НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
05.06.2024 199

Мобілізація в РФ: експерт пояснив, за яких умов і за який період Кремль може призвати 300 тисяч солдатів

Військовий експерт проаналізував темпи мобілізаційного процесу в Росії.

0096209b77d41e19ee6db3904b7aafee_05.06.24

Перед російським командуванням на початку 2024 року стояло завдання для продовження війни проти України на нинішньому рівні інтенсивності забезпечити надходження до складу армії РФ 500 тисяч людей. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко загалом, з урахуванням середньостатистичного мобілізаційного потенціалу РФ – 30 тисяч людей на місяць – це цілком можливо, з урахуванням поетапного нарощування мобілізації до 50 тисяч людей на місяць і оголошення загальної чи часткової мобілізації.

"Але такий показник дозволяв би щомісяця компенсувати втрати в 30 тисяч і накопичувати ресурси до показника +140 тисяч до кінця року. Виникає запитання, звідки з такими показниками набрати росіянам 300 тисяч, про які з недавніх пір стільки розмов? Відповідь проста – тільки за рахунок оголошення загальної мобілізації", - зазначив експерт.

Як пояснив Коваленко, лише загальна мобілізація дозволить військово-політичному керівництву Росії набирати щомісяця до 100 тисяч, "з тріском самої мобілізаційної системи". Причому до 40 тисяч мобілізованих росіня як мінімум повинні йти на компенсацію щомісячних втрат, з урахуванням їхнього зростання.

"Тобто за місяць Росія зможе нарощувати людський ресурс у середньому 60 тисяч тіл і щоб вийти на показник накопичення резерву в 300 тисяч їй знадобиться до пів року. Якщо в Росії загальна мобілізація розпочнеться у червні, то ці 300 тисяч у розпорядженні РОВ (російських окупаційних військ - ред.) будуть не миттєво, а до кінця 2024 року. Повторюся, це все можливо лише за вищезгаданих показників, якщо ж один із них зміниться у більшу чи меншу сторону, зміняться і терміни та можливості", - зауважив військово-політичний оглядач.

Олександр Коваленко також підкреслив, якщо Росії навіть і вдасться мобілізувати 300 тисяч людей, то виникає запитання – чим таку кількість окупантів комплектувати.

"Мається на увазі штатна комплектація технікою кожного підрозділу, у той час як у нинішнього контингенту РОВ в Україні і так гострий дефіцит цієї компоненти. Це може натякати на те, що перехід у формат маршового батальйону практично всього контингенту РОВ – це неминуча середньострокова перспектива. Зрозуміло, такий перехід вимагатиме інших рішень щодо протидії м'ясним штурмам", - резюмував Олександр Коваленко.

Нагадаємо, у Путіна зробили заяву про мобілізацію в Росії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Мобілізація в РФ: експерт пояснив, за яких умов і за який період Кремль може призвати 300 тисяч солдатів 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
05.06.2024 199
Еще колонки: Колонки / Блоги