<
НОВИНИ ДНЯ: Україну накриє нестерпна спека: коли очікувати високої температури повітря   Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українціввсі новини дня
Політика
Україна
05.06.2024 219

Понад 2,5 тисячі підлітків з окупованих територій відправлять на військові навчання до РФ, - ЦНС

Російські загарбники відправлять понад 2,5 тисячі дітей віком від 13 до 17 років з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей на військові навчання у Волгоградській області РФ.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як повідомляє ЦНС, у Росії ще влітку минулого року почали активно відкривати так звані військово-спортивні центри "воїн", у яких готують підлітків при досягненні повноліття до подальшої участі у бойових діях.

Відбір на такі навчання місцеві колаборанти здійснюють самостійно. Насамперед звертають увагу на фізичний розвиток дитини й тоді активно беруться до психологічно обробки "майбутнього вояки".

"Відомо що філії таких військових таборів окупанти відкрили й на тимчасово окупованих територіях України. До прикладу, відкриттям такого центру в Луганській області займався особисто директор організації "воїн" Олександр Зайцев.", - додали у ЦНС.

Там також зазначили, що перелік злочинів Росії тільки збільшується. Тепер окрім залучення дітей до виробництва зброї, окупанти ще й готуватимуть малолітніх до ймовірного виконання бойових завдань.

"Такі дії російської окупаційної влади суперечать міжнародним нормам та стандартам у сфері освіти. Залучення неповнолітніх до подібних заходів порушує їхнє право на невтручання у війну та на захист від військового використання. І за ці злочини неодмінно прийде відповідальність і покарання", - наголосили у Спротиві.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що російські загарбники на окупованих територіях України зробили обов'язковими військові навчання у школах.

Оценка материала:

5.00 / 2
Понад 2,5 тисячі підлітків з окупованих територій відправлять на військові навчання до РФ, - ЦНС 5.00 5 2
Політика / Україна
05.06.2024 219
Еще материалы раздела «Україна»