НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Україна
06.06.2024 6190

Нардеп назвав дві професії, які треба забронювати на 100%

Постанову про бронювання невдовзі має затвердити Кабінет міністрів.

0274639e82da00acd99496b1d1434094_06.06.24

Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та розвідки Федір Веніславський заявив, що Кабінет міністрів невдовзі має затвердити постанову про бронювання від мобілізації поліцейських та працівників Державної служби надзвичайних ситуацій. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це він сказав в ефірі "Радіо Свобода".

"Так як і поліцейські, рятувальники мають бути заброньовані на 100%. І це вже компетенції і відповідальності Кабінету міністрів України… Я думаю, що рятувальники з точки зору законодавчого регулювання і з точки зору завдань, які вони виконують – забезпечують функціонування держави і порятунок людей. Тому я не думаю, що будуть якісь спроби їх мобілізувати", - зазначив Веніславський.

Федір Веніславський також додав, що розмов про зняття бронювання з поліцейських та рятувальників у парламенті та в уряді нині немає. Однак, якщо такі пропозиції лунатимуть, це питання винесуть на Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

"…я сподіваюся, що Кабінет Міністрів України виважено підійде до цієї проблеми. А ми зі свого боку, на засіданні комітету це питання також піднімемо, якщо будуть якісь сигнали про те, що є наміри зняти бронь з ДСНС або з поліцейських", - резюмував нардеп.

Нагадаємо, нардеп Олексій Гончаренко напередодні повідомляв, що Кабмін може позбавити ДСНС бронювання від мобілізації.

Оценка материала:

5.00 / 3
Нардеп назвав дві професії, які треба забронювати на 100% 5.00 5 3
Політика / Україна
06.06.2024 6190
Еще материалы раздела «Україна»