НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
06.06.2024 190

Роботодавці називають мобілізацію однією з основних причин нестачі кадрів, - опитування

Українські роботодавці вважають, що мобілізація є однією з головних причин нестачі кваліфікованих працівників.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на опитування, яке оприлюднило Міністерство економіки України. Про це повідомляють Контракти.UA.

Представники українського бізнесу називають нестачу кадрів однією з головних проблем - так вважають 58% опитаних. Інші проблеми, які назвали респонденти: потреба у зовнішньому фінансуванні (42%), ризики, пов'язані з безпекою (40%), конкуренція (25%), ланцюжки поставок (24%).

67% опитаних називають мобілізацію ключовою причиною нестачі кадрів, а 54% - міграцію. При цьому більшість роботодавців вважають, що до початку повномасштабного вторгнення такої проблеми із кваліфікованими працівниками в Україні не було.

43% опитаних заявили про труднощі із заповненням вакантних місць цього року.

При цьому 36% респондентів називають найкращим способом боротьби з нестачею кадрів співпрацю з агентами працевлаштування, ще 31% - підвищення зарплати, 22% - навчання працівників.

Мобілізація в Україні

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення росіян в Україні оголошено мобілізацію. Військовозобов'язаних віком від 25 до 60 років можуть призвати на військову службу.

На цьому тлі низка підприємств має проблеми з кадрами. Зокрема, у метро Києва збільшують інтервал руху поїздів через брак співробітників. Одна з причин - мобілізація.

Оценка материала:

5.00 / 2
Роботодавці називають мобілізацію однією з основних причин нестачі кадрів, - опитування 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
06.06.2024 190
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»