<
НОВИНИ ДНЯ: Вже без дощів: як зміниться погода в Україні 26 червня  Як зрозуміти, що економіка росте, і до чого тут ціни  Чоловіків до 25 років можуть мобілізувати? Що кажуть у Раді та чи чекати змін призовного віку  В Україні 26 червня подекуди короткочасні дощі, вдень до +27°  Скільки коштує вища освіта в Україні: вартість навчання у топових університетах  Різка зміна правил вступу на аспірантуру: що потрібно знати чоловікам призовного віку  Чи може Україна залишитися без танків: у Forbes дали чітку відповідьвсі новини дня
Політика
Україна
06.06.2024 159

Для 17-річних українців за кордоном відтермінують взяття на облік, - Верещук

Для 17-річних українців за кордоном відтермінують взяття на облік. В уряді пообіцяли прийняти відповідну постанову вже найближчим часом.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на віце-прем'єра, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірину Верещук у Telegram. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Ми в уряді добре розуміємо, що змушувати студентів немобілізаційного віку їхати в Україну, щоб пройти відповідні процедури, - це лише збільшить навантаження на ВЛК і нічого не допоможе в мобілізації", - зазначила вона.

Тому, за словами Верещук, вже розроблено відповідну постанову, зараз вона проходить погодження та найближчим часом буде прийнята.

"Допризовникам і призовникам, які зараз за кордоном, буде надано відтермінування щодо взяття на облік - або до повернення в Україну, або до кінця воєнного стану", - зазначила віце-прем'єр.

Що було до цього

Раніше спікер Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону заявляв, що українські 17-річні юнаки, які перебувають за кордоном, мають повернутися до України і з'явитися до ТЦК та СП, щоб стати на військовий облік.

Оценка материала:

5.00 / 2
Для 17-річних українців за кордоном відтермінують взяття на облік, - Верещук 5.00 5 2
Політика / Україна
06.06.2024 159
Еще материалы раздела «Україна»