<
НОВИНИ ДНЯ: Українські військові вперше здобули трофейний ворожий "танк-черепаху" та взяли екіпаж в полон  Літо входить у найщедрішу пору: синоптикиня потішила прогнозом на вівторок  Байден назвав небезпеку, яку несе обрання Трампа президентом  Рецепт котлет із замороженого курячого філе та сиру  В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачка  Хто стане президентом РФ після Путіна – російський опозиціонер назвав прізвищевсі новини дня
Політика
Україна
06.06.2024 264

ЗМІ пишуть про підготовку української армії до ударів по Керченському мосту: що кажуть у ЗСУ

Переправа не витримує логістичне навантаження.

93fd6cfc1c7278de503133c7339da79e_06.06.24

Наразі Росія не має альтернативи Керченському мосту. Саме від його функціонування залежить військова логістика російської армії. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це в ефірі "Радіо Свобода" заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня України Дмитро Плетенчук.

"Пам’ятаєте, у них там колись в інфопросторі був проєкт підземного тунелю з Росії до Криму. Я думаю, якраз зараз слушний момент почати його будувати, бо інших більш-менш безпечних способів дістатися до Криму, мабуть, у них не залишиться", - зауважує він.

За словами Плетенчука, переправа не витримує логістичне навантаження. Саме тому окупанти змушені шукати альтернативи. Адже і морська логістика - застосування великих десантних кораблів - для них закрита.

"Ці десантні кораблі чомусь вибухають і тонуть в нашому Чорному морі. Вони вирішили, що для цього підійдуть пороми, про які забули, коли було відкрито Керченський міст. Виходить, що основна логістика військова припадала саме на пороми. Тепер не припадає", - каже представник ЗСУ.

Плетенчук наголошує, що залізниця, яку росіяни будуть вздовж північного узбережжя Азовського моря на окупованій південній частині України, також недобудована.

За його словами, чи зараз слушний момент для ударів по мосту - "знає обмежене коло людей". Що більше - наголоси він, подібні споруди достатньо складні, щоб їх уразити".

Нагадаємо, "Bild" повідомляє, що ЗСУ, ймовірно, готуються до атаки по Кримському мосту. Зокрема, наприкінці минулого тижня українська армія атакувала у Криму російські пороми "Авангард" та "Конро Трейдер". Російські джерела повідомляють, що для ударів по них використовувалася західна зброя – ракети ATACMS та Storm Shadow.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЗМІ пишуть про підготовку української армії до ударів по Керченському мосту: що кажуть у ЗСУ 5.00 5 2
Політика / Україна
06.06.2024 264
Еще материалы раздела «Україна»