<
НОВИНИ ДНЯ: Договір про стратегічне партнерство між РФ і КНДР: Москва підвищує ставки проти Заходу – Apnews  Вишня у власному соку на зиму: 15 найкращих рецептів  Спека відступить. Синоптики дали детальний прогноз на робочий тиждень в Україні  Астронавти NASA застрягли на орбіті і не можуть повернутися на Землю  "Азов" звернувся з важливим проханням до жителів окупованої Луганської області  Місцями гроза та до + 26°С: прогноз погоди по Київщині на 24 червня  Нерухомість: де продають найдорожчі та найдешевші квартиривсі новини дня
07.06.2024 159

У Міноборони розповіли, коли людей з оновленими даними не будуть повторно привозити в ТЦК

Військовозобов'язаного можуть повторно доставити до ТЦК з метою оновлення даних, навіть якщо він це зробив через застосунок Резерв+. Але кожну конкретну ситуацію варто розглядати окремо і в майбутньому є шанс, що таке не траплятиметься.

facebook_com_katerina_chernogorenko__62629a61600dbef3d95b51893f46f508_650x410_07.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заступницю міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерину Черногоренко в ефірі телемарафону. Про це повідомляють Контракти.UA.

За її словами, Міноборони надало можливість оновити дані для кожного військовозобов'язаного згідно із мобілізаційним законом.

"Це пошта, це телефон, це фактичне місце проживання. Щодо загального військового обліку, оновлення даних людей, оновлення військово-облікової спеціальності і так далі, ми зараз робимо все, щоб реалізувати функціонал, щоб можна було оновити й інші дані, які є в ТЦК та СП, онлайн, не роблячи фізичного візиту до ТЦК та СП", - сказала вона.

Вона уточнила, що такий функціонал буде реалізовано вже в червні і додаткові дані можна буде також оновити через Резерв+.

Людей повторно можуть доставити до ТЦК для оновлення даних

Журналістка уточнила, що потенційно можуть траплятися ситуації, коли людина оновила дані через Резерв+, але її можуть все одно доставити до ТЦК та СП із цією ж метою.

Заступник міністра оборони пояснила, що треба розуміти, які є підстави для такого примусового оновлення даних.

"Потрібно говорити з кожною конкретною ситуацією з ТЦК і СП і розбиратися. Я можу сказати лише одне, що Резерв+ надає можливість закрити своє зобов'язання або здійснити своє зобов'язання щодо оновлення протягом 60 днів тільки частини даних. Є інше зобов'язання за звичайним класичним військовим обліком по людині у ТЦК та СП і так далі. Тобто за цими кейсами потрібно окремо розбиратися з кожним", - додала вона.

Черногоренко повідомила, що як тільки Міноборони реалізує можливість виправити або уточнити дані, актуалізувати їх через Резерв+, то подібних ситуацій не буде взагалі.

Оновлення даних через Резерв+

Нещодавно Міноборони випустила програму, за допомогою якої військовозобов'язані мають можливість оновити дані через мобільний телефон.

Вчора речник Міністерства оборони України старший лейтенант Дмитро Лазуткін повідомив, що через мобільний додаток Резерв+ свої дані оновили 1 371 000 українців. Серед них - 190 тисяч жінок.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Міноборони розповіли, коли людей з оновленими даними не будуть повторно привозити в ТЦК 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
07.06.2024 159
Еще колонки: Колонки / Блоги