<
НОВИНИ ДНЯ: Спека трохи спаде: прогноз погоди в Україні на 26 червня  День Конституції України 2024 року: коли святкуємо і чи буде вихідний  Чому під час тривоги в Києві зупиняється громадський транспорт  До України суне антициклон: як зміниться погода найближчими днями  Командири РФ кидають своїх підлеглих у "ями" та морять голодом за найменші провини, - ЦНС  Аспірантура за контрактом не даватиме відстрочку від мобілізації, - голова МОН  Сі Цзіньпін заявив, що Китай шукатиме врегулювання "кризи в Україні" у власний спосібвсі новини дня
Політика
Україна
08.06.2024 260

Військове управління в зоні бойових дій посилили завдяки оптимізації Генштабу, - Сирський

Органи військового командування в зоні бойових дій вдалося посилити завдяки оптимізації штату Генерального штабу ЗСУ.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на головкома ЗСУ Олександра Сирського. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Триває оптимізація штатної структури підрозділів Генерального штабу. Зокрема, відбувається зменшення їх чисельності та позбавлення від невластивих функцій", - написав військовий.

За його словами, завдяки цьому вже посилені органи військового управління, які здійснюють командування військами в районах бойових дій.

Плани на десятиріччя вперед

Також Сирський розповів, що головним завданням є ефективніша система командування військами та виключення функцій, які дублюються.

"Ці заходи проводяться в рамках реалізації стратегії розвитку видів і окремих родів військ Збройних сил України до 2035 року. Вперше ми плануємо на десятиріччя вперед. У цьому ж контексті здійснюється формування Сил безпілотних систем ЗС України", - додав головком.

Оптимізація Генштабу

Раніше начальник Головного управління оборонного планування Генштабу ЗСУ Євген Острянський повідомляв про плани скорочення в Генштабі.

Йшлося про розформування низки військових організаційних структур, формування нових, а також проведення оптимізації вже наявних. Передбачається, що військовим вдасться зменшити штат на 60%.

Оценка материала:

5.00 / 2
Військове управління в зоні бойових дій посилили завдяки оптимізації Генштабу, - Сирський 5.00 5 2
Політика / Україна
08.06.2024 260
Еще материалы раздела «Україна»