<
НОВИНИ ДНЯ: Не сприятиме миру в Україні. У Байдена розкритикували Орбана за візит до Путіна  Які втрати змусять Путіна зупинитися: генерал США дав чітку відповідь  Усюди без дощів, крім декількох регіонів: прогноз погоди на 8 липня  Чому Путін робить заяви про переговори: пояснення генерала Бена Годжеса  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 8-14 липня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 8-14 липня 2024 року  Україну у понеділок накриє спека до 38°всі новини дня
Політика
Україна
08.06.2024 712

Близько 15% військовозобовʼязаних оновили дані в "Резерв+", - Міноборони

Близько 15% військовозобовʼязаних вже встигли оновити дані через додаток "Резерв+".

Про це заявив речник Міністерства оборони України старший лейтенант Дмитро Лазуткін, пише РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Цифра, яка сьогодні в нас є актуальною по "Резерву+" - це 1 млн 412 тисяч. Дійсно, ці люди віддали перевагу цифровому застосунку. Але завантажили його значно більше людей. Тобто ми очікуємо, що вони скористаються цим застосунком, але, можливо, трохи пізніше", - заявив він.

Лазуткін додав, що у додатку були невеличкі технічні проблеми на початку.

"Але зараз ця процедура триває буквально кілька хвилин. Треба уточнити своє місце проживання, телефон, електронну пошту і таким чином виконати норму закону", - заявив він.

Речник Міноборони додав, що у додатка "Резерв+" ще є великий потенціал.

"На даний момент близько 15% уточнили свої дані. Є можливість у великої кількості людей оновити свої дані і таким чином виконати норму закону", - заявив він.

За його словами, оновили свої дані у застосунку понад 18 тисяч українців за кордоном. Переважно це з таких країн: Польща, Чехія, Канада, Німеччина, США. Але загалом цей застосунок доступний для використання у понад 157 країнах.

"Резерв+"

18 травня 2024 року Міністерство оборони України запустило оновлений мобільний додаток "Резерв+". Цей сервіс дозволяє військовозобов'язаним громадянам України в зручний спосіб оновити свої дані в електронному військовому обліку.

Завдяки оновленим даним у "Резерв+" близько 710 тисяч українців, які раніше помилково були оголошені у розшук, були зняті з цього обліку.

Оценка материала:

5.00 / 3
Близько 15% військовозобовʼязаних оновили дані в "Резерв+", - Міноборони 5.00 5 3
Політика / Україна
08.06.2024 712
Еще материалы раздела «Україна»