НОВИНИ ДНЯ: У Росії почали блокувати доступ до YouTube  Гарріс заявила про готовність до дебатів із Трампом, - ЗМІ  Полуничне тирамісу в стакані: надзвичайно простий рецепт популярного десерту від Лілії Цвіт  В Україні буде новий стандарт профільної середньої освіти: що зміниться для старшокласників  Взимку працюватимуть усі доступні атомні блоки, є чіткі терміни ремонту, - Галущенко  Замах на Трампа: ФБР хоче допитати експрезидента США  Неймовірно смачні медові кекси: рецепт випічки до чаю чи кавивсі новини дня
08.06.2024 224

Міненерго: мета Росії - повний блекаут в Україні, готуємось до складної ситуації взимку

Ситуація в енергосистемі України гірша, ніж у 2022-2023 роках. Взимку ситуація зі світлом може бути складною.

1_7bc646519dab2a0d14aaed1bc6f64e34_650x410_08.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву міністра енергетики України Германа Галущенка під час засідання ради керуючих МАГАТЕ у Відні. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Найбільших руйнувань завдано об’єктам теплової та гідрогенерації, значно пошкоджено об’єкти системи передачі. Загальні втрати системи – до 9 ГВт потужності. Ситуація наразі значно гірша, ніж у 2022-2023 роках. Застосовуються обмеження для споживачів. Ми готуємося до досить складної ситуації взимку", - заявив Галущенко.

За словами міністра, мета Росії - повний блекаут в Україні. Атомна генерація залишається базовою для України. Але російські атаки на підстанції несуть загрози для АЕС, а також для ядерної та радіаційної безпеки.

"Ми готуємось до того, щоб взимку працювали всі 9 енергоблоків АЕС, це наш спосіб вижити. Тому важливе завдання - захистити атомну енергетику, уникнути блекауту атомних електростанцій і забезпечити ядерну і радіаційну безпеку в Україні, від якої залежить і глобальна ядерна безпека", - зазначив він.

Окрему увагу на засіданні МАГАТЕ приділили безпеці на окупованій росіянами Запорізькій АЕС та ризикам чергового знеструмлення станції.

Що відомо про ситуації зі світлом в Україні

Російські війська відновили масштабні обстріли української енергетики. Внаслідок ворожих атак було зруйновано декілька українських ТЕС, зокрема Зміївську та Трипільську.

Під час останньої атаки 1 червня окупанти обстріляли дві ТЕС та дві ГЕС, у тому числі Дніпровську ГЕС у Запоріжжі (найбільшу гідроелектростанцію в Україні).

Ворожі удари спричинили масштабні пошкодження об'єктів енергетики. Тому в Україні вводяться відключення світла.

Оценка материала:

5.00 / 2
Міненерго: мета Росії - повний блекаут в Україні, готуємось до складної ситуації взимку 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
08.06.2024 224
Еще колонки: Колонки / Блоги