НОВИНИ ДНЯ: У НАТО почали готувати план на випадок Третьої світової війни: що він передбачає  Україну очікує аномальне потепління: синоптик озвучив несподіваний прогноз  У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Європа
08.06.2024 314

Німеччина дозволила Україні бити своєю зброєю по РФ: Шольц пояснив рішення

Водночас Шольц запевнив німецьких громадян, що зробить усе, щоб їхня країна не була втягнута у війну Росії.

6dd2da37a17b83412ecb4e0eff5a5967_08.06.24

Канцлер Німеччини Олаф Шольц наголосив, що, згідно з міжнародним правом, Україна має законне право "захищати себе від нападів на свою територію, свої міста і своїх громадян". Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це він сказав під час виступу у Бундестазі у четвер, 6 червня, передає Tagesschau.

Політик наголосив, що Росія відкрила новий фронт проти українського міста Харкова біля кордону з Росією, пояснив він.

"Україна також може використовувати ту зброю, яку ми постачаємо та нашими союзниками – завжди відповідно до міжнародно-правових зобов’язань", – підкреслив Шольц.

Водночас Шольц запевнив німецьких громадян, що зробить усе, щоб їхня країна не була втягнута у війну Росії проти України.

"Це правильно тісно координувати дії з нашими партнерами та союзниками знову і знову, перш ніж ухвалювати такі далекосяжні рішення. Громадяни можуть розраховувати на те, що ми будемо діяти виважено, що ми ретельно зважимо всі ризики. Я на цьому стою як канцлер, який відданий миру та безпеці Німеччини", - запевнив німецький канцлер.

Шольц підкреслив, що він як канцлер несе відповідальність за те, щоб "жодна дитина, народжена сьогодні в Німеччині, ніколи не пережила війни в нашій країні. Для мене це абсолютний пріоритет".

Нагадаємо, минулого тижня після довгих роздумів Німеччина дозволила Україні використовувати свою зброю по цілях у прикордонній зоні Росії. Варто додати, раніше на цей крок пішов уряд США.

Оценка материала:

5.00 / 2
Німеччина дозволила Україні бити своєю зброєю по РФ: Шольц пояснив рішення 5.00 5 2
Політика / Європа
08.06.2024 314
Еще материалы раздела «Європа»