НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Світ
09.06.2024 2744

Вірменія різко відповіла на погрози з боку Росії

Вірменія закликала Росію не говорити з країною риторикою погроз, хоч прямих, хоч непрямих. Це не впливає на суспільство у Єревані.

apa__az_1ce1b8bedb722d946c196540ef933249_650x410_09.06.24

Про це заявив спікер Національних зборів Вірменії Ален Симонян, пише РБК-Україна з посиланням на "Новини-Вірменія". Про це повідомляють Контракти.UA.

Раніше заступник глави МЗС РФ Михайло Галузін заявляв, що "необдумані кроки Вірменії, які забезпечать повний допуск західників до національних баз даних, до чутливої ​​для безпеки країни інформації", нібито можуть унеможливити повернення до спільної роботи щодо створення єдиного оборонного простору з Росією та іншими країнами ОДКБ.

Спікер парламенту Вірменії закликав Росію припинити загрожувати країні та припинити говорити про ОДКБ.

"Коли говорять про ОДКБ, нехай скажуть, де проходить кордон ОДКБ, і які мають зобов'язання, як у партнерів з ОДКБ, так і сторони договору Вірменія-Росія. Досить робити подібні заяви, пов'язані з нашою суверенною територією", - сказав Симонян.

Погрози РФ не впливають на суспільство у Вірменії

Він також заявив, що Вірменія не веде переговори з якоюсь країною і не обговорює розміщення будь-якої військової бази або приєднання до якогось стратегічного альянсу.

Спікер парламенту назвав абсурдом припущення про допуск західників до якихось інформаційних баз.

"Досить говорити з нами в такій риториці, вистачить нам загрожувати – прямо чи опосередковано. На суспільство нашої країни це не впливає, має протилежний ефект", - додав Симонян.

Відносини Росії та Вірменії

Вірменія почала різко висловлюватися на адресу Росії після початку військової операції Азербайджану в Нагірному Карабаху. Москва намагається відкидати всі звинувачення з боку Єревана.

Після цього уряд Вірменії вирішив заморозити свої відносини з ОДКБ і у травні стало відомо, що країна не фінансуватиме діяльність Організації договору про колективну безпеку цього року.

Оценка материала:

5.00 / 5
Вірменія різко відповіла на погрози з боку Росії 5.00 5 5
Політика / Світ
09.06.2024 2744
Еще материалы раздела «Світ»