НОВИНИ ДНЯ: Полуничне тирамісу в стакані: надзвичайно простий рецепт популярного десерту від Лілії Цвіт  В Україні буде новий стандарт профільної середньої освіти: що зміниться для старшокласників  Взимку працюватимуть усі доступні атомні блоки, є чіткі терміни ремонту, - Галущенко  Замах на Трампа: ФБР хоче допитати експрезидента США  Неймовірно смачні медові кекси: рецепт випічки до чаю чи кави  Від розвідників до діловодів: кого потребує українська армія 2024 року  Сухо та спекотно: прогноз погоди в Україні на 27 липнявсі новини дня
Політика
Україна
09.06.2024 522

В Україні забронювали від мобілізації 90% рятувальників та поліцейських, - глава МВС

Українська влада вирішила надати бронь від мобілізації 90% співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) та Національної поліції.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка у Telegram. Про це повідомляють Контракти.UA.

Він нагадав, що Кабмін прийняв постанову, згідно з якою в Україні можуть забронювати понад 50% співробітників ДСНС та Нацполіції. Відповідне звернення глава МВС має подати міністру оборони.

"Відповідно, прийнято узгоджене рішення про бронювання 90% особового складу ДСНС та Нацполіції", - зазначив міністр.

Клименко уточнив, що 10% рятувальників можуть обрати службу у ЗСУ, Нагцвардії чи Державній прикордонній службі.

При цьому 10% поліцейських можуть стати на захист держави в лавах бригади "Лють" або додатково створених трьох бойових бригад Нацполіції.

Глава МВС додав, що позиція відомства полягає в тому, щоб дати бронь всім співробітникам підрозділів оперативного реагування. Йдеться про пожежників, саперів, рятувальників, хіміків, інженерів і не тільки.

"Це рішення не вплине на оперативність та ефективність роботи ДСНС", - наголосив Клименко.

Що передувало

Нагадаємо, раніше Кабмін ухвалив постанову, згідно з якою забронювати від мобілізації могли лише менше 50% співробітників ДСНС.

На цьому тлі на сайті уряду зареєстрували петицію про те, щоб надати бронь для всього особового складу пожежної охорони та служби надзвичайних ситуацій, оперативно-рятувальної служби та інших працівників цивільного захисту. Вона набрала 25 тисяч необхідних голосів.

Зазначимо, член комітету Верховної ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський анонсував рішення уряду про бронь для рятувальників та поліцейських ще 4 червня.

Оценка материала:

5.00 / 3
В Україні забронювали від мобілізації 90% рятувальників та поліцейських, - глава МВС 5.00 5 3
Політика / Україна
09.06.2024 522
Еще материалы раздела «Україна»