<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт котлет із замороженого курячого філе та сиру  В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачка  Хто стане президентом РФ після Путіна – російський опозиціонер назвав прізвище  На 18 червня опадів майже не прогнозують, вдень до +30°  Не тільки високі поверхи. Яке житло перестали купувати українці під час війни  Перші винищувачі F-16 від Данії будуть в Україні вже найближчим часом — Зеленськийвсі новини дня
Політика
Росія
09.06.2024 252

Путін випадково проговорився про втрати РФ у війні – ISW

Диктатор, схоже, сказав правду.

ac2dabb682aff88bf0ce3f116e351415_09.06.24

Президент РФ Володимир Путін обмовився, що російські війська втрачають в Україні близько 20 тисяч солдатів щомісяця. Ця цифра приблизно дорівнює або є трохи нижчою від кількості нових військовослужбовців, яку Росія генерує щомісяця. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Путін припустив, що приблизно 5 тисяч російських військовослужбовців гинуть під час бойових дій в Україні щомісяця. Це означає, що приблизно 15 тисяч російських військовослужбовців отримують поранення. ISW не може підтвердити озвучену Путіним цифру втрат, однак ця цифра збігається з нижньою межею українських повідомлень про російські втрати", - пишуть аналітики.

Командувач Сухопутних військ України Олександр Павлюк 2 травня заявив, що окупанти щомісяця втрачають від 25 до 30 тисяч вбитими і пораненими.

Російські офіційні особи занепокоєні зниженням темпів вербування напередодні літнього російського наступу. Незрозуміло, чи зберегло Міністерство оборони РФ рівень вербування у 30 тисяч осіб.

"Армія РФ за останні місяці створила стійкий апарат генерації сил для поточних наступальних операцій і активізувала зусилля зі створення резервів оперативного та стратегічного рівня. Російські війська використовували свою ініціативу на всьому театрі бойових дій в Україні, щоб диктувати темп бойових дій в останні місяці, який би спричиняв втрати, приблизно рівні або трохи менші, ніж втрати новостворених сил", - йдеться у звіті.

За даними Генштабу, станом на 7 червня, Сили оборони України минулої доби знищили 197 одиниць озброєння та військової техніки армії РФ, серед - черговий катер. У боях відмінусували 1080 живої сили загарбницького війська.

Британська розвідка повідомила, що у травні середні втрати серед російського особового складу перевищили 1200 осіб на день – це найвищий показник від початку війни.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін випадково проговорився про втрати РФ у війні – ISW 5.00 5 2
Політика / Росія
09.06.2024 252
Еще материалы раздела «Росія»