<
НОВИНИ ДНЯ: Укргідрометцентр дав прогноз на найтепліший місяць року  Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповіла  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодою  Опади 25 червня ймовірні лише на Лівобережжі, вдень до 27°  Короткочасні дощі та сильний вітер: в яких регіонах України чекати негоди 25 червнявсі новини дня
Політика
Україна
09.06.2024 2786

Українцям за кордоном встановили обов’язкову умову для отримання паспорта — постанова Кабміну

Нові правила набудуть чинності 30 червня.

ceed8cf4ba08c068f3b57987b6504e75_09.06.24

Громадяни України призовного віку зможуть отримати паспорт за кордоном лише за наявності військово-облікових документів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів від 4 червня 2024 року, опублікованій на офіційному сайті уряду.

Кабмін погодив реалізацію експериментального проєкту, спрямованого на надання адміністративних послуг у сфері міграції за межами України. Зміни стосуються порядку оформлення і обміну паспорта громадянина України та закордонного паспорта, зокрема викраденого або втраченого.

Згідно з постановою, українські чоловіки у віці від 18 до 60 років, які перебувають за кордоном, повинні мати військово-облікові документи для отримання паспорта України або закордонного паспорта.

Нові правила набудуть чинності 30 червня і діятимуть до ухвалення закону про адміністративні послуги для громадян України за кордоном, але не довше 6 місяців від дня набуття чинності цією постановою.

Нагадаємо, 23 квітня закордонні підрозділи ДП “Документ” призупинили видавання готових документів, що пояснювали технічними причинами. Через це розлючені українці почали “штурмувати” закордонні пункти видавання паспортів. Згодом ДП “Документ” відновило видавання готових документів за межами України в тестовому режимі.

Оценка материала:

5.00 / 3
Українцям за кордоном встановили обов’язкову умову для отримання паспорта — постанова Кабміну 5.00 5 3
Політика / Україна
09.06.2024 2786
Еще материалы раздела «Україна»