<
НОВИНИ ДНЯ: Росія готується до появи F-16 в Україні: експерт розповів, що на це вказує  Україна запровадить обмеження для паломників з Ізраїлю на Рош га-Шана: у чому причина  Армія РФ не здатна атакувати великими з'єднаннями: експерт вказав на вразливе місце окупантів  Україну накриють дощі: де очікувати сильні зливи у неділю, 23 червня   Держдеп США про дозвіл на глибокі удари по РФ: це питання здорового глузду  Чи знизять призовний вік ще більше: що планують у Раді, що кажуть військові та експерти  Нідерланди “зібрали” для України систему Patriot: що це означаєвсі новини дня
Бізнес
Нерухомість
10.06.2024 1057

Шмигаль анонсував роздачу грошей на встановлення сонячних панелей: хто може отримати

Влада обіцяє до 1 млн гривень безповоротного гранту на сонячні панелі і ще 2 млн на теплові насоси.

1558659306-7445_10.06.24

На тлі гострого дефіциту електроенергії в Україні запущено програму державних субсидій на закупівлю систем автономного енерго- і теплопостачання для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі телемарафону. Пише УНІАН. Про це повідомляють Контракти.UA.

За його словами, ОСББ можуть отримати "безповоротний грант" у розмірі до 1 млн грн на встановлення сонячних електростанцій і до 2 млн грн такого ж безповоротного гранту на встановлення теплових насосів для опалення.

"У країні майже 40 тисяч ОСББ. Для них діє спеціальна програма "GreenДім", запущена Фондом енергоефективності. Уже отримали першу заявку з Дрогобича Львівської області. ОСББ встановлює сонячну електростанцію потужністю 36 кВт. Фонд енергоефективності безповоротно відшкодує 70% витрат", - повідомив Шмигаль.

Глава уряду закликав українців "підштовхувати" свої ОСББ до участі в цій програмі, щоб робити будинки енергонезалежними.

Ситуація в українській енергетиці: останні новини

Як писав УНІАН, через суттєві руйнування енергетичної інфраструктури поточна ситуація в енергетиці є значно гіршою, ніж узимку 2022-2023 року. За словами міністра енергетики Германа Галущенка, загальні втрати системи становлять до 9 ГВт потужності.

Щоб поліпшити ситуацію в енергосистемі, українська влада "одночасно працює з двох сторін": відновлює генерацію і зменшує споживання. За словами Шмигаля, держустанови вже зобов'язали відмовитися від використання кондиціонерів, зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території.

Оценка материала:

5.00 / 5
Шмигаль анонсував роздачу грошей на встановлення сонячних панелей: хто може отримати 5.00 5 5
Бізнес / Нерухомість
10.06.2024 1057
Еще материалы раздела «Нерухомість»