НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
10.06.2024 228

Кабмін дозволив бронювати до 100% працівників в ОПК та енергетиці

Кабінет міністрів вніс зміни до постанови №76. Це дозволить підприємствам оборонно-промислового комплексу та енергетики бронювати до 100% працівників.

_remont_blekaut_gettyimages_1244494745_7f3e772fe71ce1d1f51cf4a8a06b08e2_650x410_10.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Міністерство економіки. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Уряд удосконалив умови бронювання для підприємств, які працюють на потреби оборони, а також підприємств сфери енергетики. Виробники зброї, дронів, наші енергетики, які сьогодні відновлюють енергосистему, зможуть бронювати 100% працівників", - заявив заступник міністра економіки Ігор Фоменко.

За його словами, завдяки такому рішенню підприємства, які виробляють озброєння, працюють на потреби ЗСУ, зможуть краще планувати свою роботу та ефективно працювати на посилення обороноздатності, а енергетики - забезпечувати людей теплом та електроенергією.

Окрім того, було збільшено терміни бронювання працівників критичних підприємств із 6 місяців до року. Також дозволено бронювати військовозобов’язаних незалежно від віку, військового звання чи ВОС, навіть якщо вона дефіцитна.

Зміни до Постанови №76 від 27 січня 2023 року передбачають, зокрема:

  • бронювання 100% працівників підприємствами ОПК, які мають контракти для ЗСУ та інших військових формувань. Працівники можуть бути заброньовані на період дії таких контрактів;
  • бронювання 100% працівників підприємствами електроенергетичного, ядерно-промислового, вугільно-промислового та нафтогазового комплексів та підприємств, які відновлюють чи ремонтують зруйновані або пошкоджені підприємства енергетичного комплексу;
  • бронювання 100% працівників підприємствами, що будують фортифікації, на період дії договору будівництва;
  • Для поліцейських і працівників ДСНС, у разі обґрунтованої потреби Міністра внутрішніх справ, кількість заброньованих працівників може перевищувати 50%. Тобто забронювати можна буде до 100% працівників, за наявності обгрунтування та окремого погодження міністра оборони.

Мобілізація в Україні

В Україні з 18 травня діють нові правила мобілізації. Однак на фоні цього виникло питання щодо того, хто має право на бронювання та як його отримати.

Детально про це читайте у матеріалі РБК-Україна.

Також 7 червня стало відомо, що бронювання військовозобов'язаних може відбуватись через портал "Дія".

Оценка материала:

5.00 / 2
Кабмін дозволив бронювати до 100% працівників в ОПК та енергетиці 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
10.06.2024 228
Еще колонки: Колонки / Блоги