НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Світ
10.06.2024 1138

Британський ветеран Другої світової війни хотів повернути медаль від Путіна

Ветерана відмовили від такої ідеї.

14d2bae49151181f692ff844b01b05e3_10.06.24

Британський ветеран Другої світової війни, 99-річний Алек Пенстоун, який плавав у арктичних конвоях до північних портів СРСР, намагався відправити свою медаль "За хоробрість" назад до Москви. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Він ухвалив таке рішення після широкомасштабного вторгнення Росії до України.

Про це пише The telegraph.

Пенстон служив на борту авіаносця HMS Campania, і за свою службу він отримав російську медаль Ушакова "За хоробрість", яку навіть підписав російський диктатор Володимир Путін.

Як розповів Алек Пенстоун, його друзі не дозволили йому повернути нагороду.

Алек Пенстоун сказав, що Путіна слід "забрати з цієї землі" через звірства, скоєні проти українського народу.

Містер Пенстоун сказав: "Я б охоче повернув медаль, але вони (друзі - ред.) завадили мені це зробити. Нагорода за мужність за підписом Путіна. Я розчарований".

Герой війни сказав, що поведінка Путіна загрожувала способу життя, за який він і багато інших воювали і загинули у Другій світовій війні.

Нагадаємо, Кремль змусив тисячі мігрантів та іноземних студентів воювати на боці Росії.

Оценка материала:

5.00 / 5
Британський ветеран Другої світової війни хотів повернути медаль від Путіна 5.00 5 5
Політика / Світ
10.06.2024 1138
Еще материалы раздела «Світ»