<
НОВИНИ ДНЯ: Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умовивсі новини дня
Політика
Світ
10.06.2024 1108

Британський ветеран Другої світової війни хотів повернути медаль від Путіна

Ветерана відмовили від такої ідеї.

14d2bae49151181f692ff844b01b05e3_10.06.24

Британський ветеран Другої світової війни, 99-річний Алек Пенстоун, який плавав у арктичних конвоях до північних портів СРСР, намагався відправити свою медаль "За хоробрість" назад до Москви. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Він ухвалив таке рішення після широкомасштабного вторгнення Росії до України.

Про це пише The telegraph.

Пенстон служив на борту авіаносця HMS Campania, і за свою службу він отримав російську медаль Ушакова "За хоробрість", яку навіть підписав російський диктатор Володимир Путін.

Як розповів Алек Пенстоун, його друзі не дозволили йому повернути нагороду.

Алек Пенстоун сказав, що Путіна слід "забрати з цієї землі" через звірства, скоєні проти українського народу.

Містер Пенстоун сказав: "Я б охоче повернув медаль, але вони (друзі - ред.) завадили мені це зробити. Нагорода за мужність за підписом Путіна. Я розчарований".

Герой війни сказав, що поведінка Путіна загрожувала способу життя, за який він і багато інших воювали і загинули у Другій світовій війні.

Нагадаємо, Кремль змусив тисячі мігрантів та іноземних студентів воювати на боці Росії.

Оценка материала:

5.00 / 5
Британський ветеран Другої світової війни хотів повернути медаль від Путіна 5.00 5 5
Політика / Світ
10.06.2024 1108
Еще материалы раздела «Світ»