<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп у разі перемоги може припинити військову допомогу Україні: названо умову  Якою буде відповідь Росії, якщо ЗСУ знищать Кримський міст: політолог навів важливий аргумент  Вже без дощів: як зміниться погода в Україні 26 червня  Як зрозуміти, що економіка росте, і до чого тут ціни  В Україні 26 червня подекуди короткочасні дощі, вдень до +27°  Чи може Україна залишитися без танків: у Forbes дали чітку відповідь  Спека трохи спаде: прогноз погоди в Україні на 26 червнявсі новини дня
11.06.2024 224

Коли підприємству можуть відмовити в бронюванні працівників: пояснення Мінекономіки

Підприємства в Україні можуть забронювати своїх співробітників. Однак є ситуації, коли підприємствам можуть відмовити в бронюванні.

_cholovik_viyskoviy_tsiviylniy_prizov_mobilizatsiya_bron_bronyuvannya_gettyimages_2152619028_5faba012824358ad4853f5092d5c56e7_650x410_11.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву заступника міністра економіки Ігоря Фоменка в ефірі телемарафону. Про це повідомляють Контракти.UA.

Заступник міністра економіки пояснив, яким є алгоритм бронювання співробітників для бізнесу та в яких випадках, можна отримати відмову.

Як забронювати працівників

За словами Фоменка, спочатку підприємства чи організації звертаються до влади, щоб їх визнали критично важливими. Для отримання такого статусу є сім критеріїв.

"Кожне міністерство чи центральний орган виконавчої влади формує свій перелік критеріїв. Після того, як відповідні служби опрацюють підприємство, видається наказ про визнання його критично важливим", - пояснив він.

Після отримання даного статусу підприємство подає список військовозобов'язаних для бронювання тому центральному органу виконавчої влади або ОВА, які визнали підприємство критично важливим. А цей орган направляє списки в Міноборони або інші органи, такі як СБУ чи розвідка, там де військовозобов'язаний стоїть на обліку.

Надалі поданих на бронювання співробітників перевіряють через реєстр "Оберіг" на відповідність військово-облікових даних і потім направляють Міністерству економіки.

"Мінекономіки перевіряє наявність підстав. Якщо якихось документів не вистачає, ми просимо їх надати. Після цього міністерство видає наказ, який направляє в Міноборони, ТЦК та той органі місцевої влади, який звертався до Міноборони", - пояснив заступник міністра економіки.

Коли підприємству можуть відмовити в бронюванні

Фоменко пояснив, що у разі, якщо Мінекономіки впевнене, що документи не повністю подані, або є фальсифікація в документах, підприємству можуть відмовити від бронювання співробітників.

"У нас є правові підстави не видавати наказ і повернути пакет документів або на доопрацювання, або анулювання попередніх рішень", - пояснив він.

Нагадаємо, ми повідомляли, що Кабінет міністрів України днями дозволив бронювати до 100% працівників в ОПК та енергетиці.

Ба більше уряд підтримав постанову, згідно з якою, бронювання від мобілізації стане можливим через "Дію".

Оценка материала:

5.00 / 2
Коли підприємству можуть відмовити в бронюванні працівників: пояснення Мінекономіки 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
11.06.2024 224
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»