НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Україна
11.06.2024 215

"Це удар по іміджу Путіна": як ураження російського Су-57 вплине на Росію

Окупанти на аеродромі "Ахтубінськ" зберігали бомбардувальники Ту-22.

e9988e38c954f349d225f17884d57183_11.06.24

Ураження російських Су-57 на аеродромі “Ахтубінськ” в Астраханській області стало серйозним ударом по іміджу диктатора Володимира Путіна та загалом по Повітряно-космічним силам РФ. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це в ефірі “Громадського радіо” повідомив керівник безпекових програм Центру глобалістики “Стратегія XXI” Павло Лакійчук.

“Географія наших ударів не просто розширюється, а розширюється по дуже критичних об’єктах противника. Буквально зовсім недавно ми били по аеродрому в окупованому Криму і це було добре, а буквально днями прилетіло по аеродрому Моздок”, - підкреслив Павло Лакійчук.

Він також додав, що вказаний аеродром російська армія використовувала для бомбардувань Чечні та Грузії.

“Спочатку це аеродром базування стратегічної авіації на якому базувалась Ту-95, потім перетворилось на такий хаб. У нашу вже компанію противник там сховав Ту-22 бомбардувальники, які несуть надзвукові ракети і МіГ-31 – це ті, що кидаються ракетами типу “Кинджал”. Су-57 – це священна корова Путіна, це його відповідь американським Raptor. Обіцяний російський літак 5 покоління, їх там одиниці були побудовані і саме тому він перебував там. Не просто прилетіло по Ахтубинську, а прилетіло по Су-57.  Су-57 –  це супер новий літак і удар по іміджу Путіна, по іміджу ВКС Росії серйозний”, – зазначив Лакійчук.

Нагадаємо, що Україна вперше вдарила по території РФ бойовим літаком.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Це удар по іміджу Путіна": як ураження російського Су-57 вплине на Росію 5.00 5 2
Політика / Україна
11.06.2024 215
Еще материалы раздела «Україна»