НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Україна
11.06.2024 264

Проходження ВЛК: у Міноборони працюють над електронними направленнями у "Резерв+"

Міноборони хочуть таким чином розвантажити роботу військкоматів.

2ca31ce4f6c2bcf553c492adf78a67af_11.0624

Міністерство оборони України планує запровадити можливість отримання електронного направлення на проходження військово-лікарської комісії тим, хто має статус "обмежено придатний". Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це в ефірі "Суспільного" розповіла заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

"Ми зараз працюємо і розглядаємо, щоб за направленням на ВЛК не потрібно було фізично йти до ТЦК та СП. Фактично за згодою людини, якщо вона хоче, ми можемо вивантажити це в Резерв+. Це за бажанням людини", - заявила вона.

Як зазначила Черногоренко, військовозобов'язані громадяни зможуть обрати або отримати направлення на проходження ВЛК під час особистого візиту до ТЦК, або отримати його в застосунку "Резерв+".

"Такої технічної можливості ще немає, але це потрібно, щоб розвантажити ТЦК і не створювати додаткових черг на таку формальну дію, отримати направлення це формальна дія", - підсумувала Катерина Черногоренко.

Оценка материала:

5.00 / 2
Проходження ВЛК: у Міноборони працюють над електронними направленнями у "Резерв+" 5.00 5 2
Політика / Україна
11.06.2024 264
Еще материалы раздела «Україна»