НОВИНИ ДНЯ: У Росії почали блокувати доступ до YouTube  Гарріс заявила про готовність до дебатів із Трампом, - ЗМІ  Полуничне тирамісу в стакані: надзвичайно простий рецепт популярного десерту від Лілії Цвіт  В Україні буде новий стандарт профільної середньої освіти: що зміниться для старшокласників  Взимку працюватимуть усі доступні атомні блоки, є чіткі терміни ремонту, - Галущенко  Замах на Трампа: ФБР хоче допитати експрезидента США  Неймовірно смачні медові кекси: рецепт випічки до чаю чи кавивсі новини дня
Політика
Україна
11.06.2024 287

Окупанти влітку не зможуть наступати одразу на кількох напрямках – ISW

Новобранці не зможуть виступати як сили першого або другого ешелону, вважають аналітики.

6a18ce796ebfb307cdbe83cf7c01a599_11.06.24

Нові резерви російської армії не дозволять здійснювати великі наступальні операції на кількох напрямках цього літа. Новобранці не зможуть виступати як сили першого або другого ешелону. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Як зазначають експерти, український військовий експерт Костянтин Машовець зазначив, що з 30 тисяч військових, яких Росія мобілізує щомісяця, частина надходить на фронт як підкріплення. За його словами, мобілізаційні зусилля Росії створили лише обмежені оперативні та стратегічні резерви.

За даними Машовця, кожне російське оперативне угруповання отримує від 1 до 1,5 тисяч військовослужбовців на місяць як заміну або підкріплення, і до 2 тисяч для інтенсивних операцій. У шести оперативних угрупованнях поблизу України, за його оцінками, Росія отримує від 6 до 12 тисяч нових військових щомісяця.

Аналітики зазначають, що новобранці переважно виконуватимуть допоміжні функції або після навчання братимуть участь у бойових завданнях. Президент Росії Володимир Путін заявив, що 2024 року армія поповнилася 160 тисячами нових військових, що узгоджується з темпами мобілізації 30 тисяч на місяць.

"ISW спостерігав чергування інтенсивних російських наступів з періодами поповнення втрат. Наявність нових резервів є одним з чинників, що впливають на таку тактику", - додали аналітики.

Нагадаємо, український генерал зробив прогноз щодо перебігу війни.

Оценка материала:

5.00 / 2
Окупанти влітку не зможуть наступати одразу на кількох напрямках – ISW 5.00 5 2
Політика / Україна
11.06.2024 287
Еще материалы раздела «Україна»