<
НОВИНИ ДНЯ: Танго Мілея. Чому Аргентина нарощує підтримку України  Спека до +27: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 21 червня  Спека спаде: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Закон про демобілізацію: коли можуть ухвалити та за якої умови — секретар комітету Ради  Сонце пектиме з-за хмар: якою буде погода в Україні на 21 червня  "Дві зими з відключеннями": експерт негативно оцінив стан української енергосистеми  В Україні 19 червня без опадів, вдень до 32°всі новини дня
12.06.2024 159

Росія може тримати у Калінінграді сотню атомних боєголовок, - Сікорський

Ризики щодо нападу на Європейський союз (ЄС) цілком існують. Російська Федерація може тримати близько сотні атомних боєголовок у Калінінграді.

9_1e71eed50e5f06e5f85f3e726573e7b9_650x410_12.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на голову Міністерства закордонних справ (МЗС) Польщі Радослава Сікорського під час церемонії відкриття Ukraine Recovery Conference 2024. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як нагадав Сікорський, в 200 км на північ від Варшави розташований російський анклав - Калінінград. На його думку, Росія може тримати там сотню атомних боєголовок.

"Білорусь знову ж таки поруч. Тобто це означає, що напад на Європейський союз є абсолютно вірогідним", - додав він.

Зокрема міністр нагадав й про порушення повітряного простору російськими ракетами, які вже неодноразово "залітали" до Польщі під час обстрілів по Україні.

"Часом вони пролітають нашою територією і повертаються знову в Україну. Інколи вони випадково залітають в наш повітряний простір. Навіть в західну частину Польщі. Це дуже близько. Небезпека є більшою, ніж деякі люди про це думають", - заявив міністр.

Порушення повітряного простору під час обстрілів

Як й відзначав вище Сікорський, Російська Федерація під час масованих обстрілів проти України, вже неодноразово порушувала повітряний простір Польщі ракетами. Як приклад, одна з ракет залітала на територію країни над Люблінським воєводством під час обстрілів 24 березня. У відповідь МЗС Польщі викликало російського посла "на килим", але він проігнорував це та покинув країну.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія може тримати у Калінінграді сотню атомних боєголовок, - Сікорський 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
12.06.2024 159
Еще колонки: Колонки / Блоги