<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вкотре переконує, що зупинить війну в Україні, а Байден назвав Путіна військовим злочинцем під час дебатів  Кілька областей накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз на вихідні в Україні  Пропагандисти в Росії скиглять, що "СВО" провалилася  Грозові зливи та спека. Синоптик дала прогноз на 29 червня в Україні  Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Todayвсі новини дня
Політика
Світ
13.06.2024 224

НАТО щороку допомагає Україні на 40 млрд доларів і має робити це далі, - Столтенберг

Північноатлантичний альянс від початку повномасштабного вторгнення допомагає Україні. І цю підтримку треба зберігати й надалі.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга. Про це повідомляють Контракти.UA.

Столтенберг наголосив, що на саміті НАТО він очікує, що члени Альянсу ухвалять рішення щодо подальшого посилення стримування й оборони щодо російської агресії в Україні.

"НАТО в координації тренувань і допомоги Україні, а також візьмуть на себе довгострокові фінансові зобов'язання", - заявив генсек.

Столтенберг нагадав, що від початку повномасштабної російської агресії НАТО надає Україні фінансову підтримку.

"З часу повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році члени Альянсу надають Україні військову підтримку на суму близько 40 мільярдів євро щороку. Ми повинні підтримувати цей рівень підтримки стільки, скільки буде потрібно", - підкреслив він.

Він також наголосив, що надійна та довгострокова підтримка дає російському диктатору Володимиру Путіну читкий сигнал, що він не може нас перечекати.

Нагадаємо, нещодавно ми повідомляли, що генеральний секретар НАТО збирався просити союзників щорічно виділяти близько 40 млрд євро на рік на військову допомогу Україні.

Ми також повідомляли, що сьогодні Столтенберг назвав завдання саміту НАТО.

Оценка материала:

5.00 / 2
НАТО щороку допомагає Україні на 40 млрд доларів і має робити це далі, - Столтенберг 5.00 5 2
Політика / Світ
13.06.2024 224
Еще материалы раздела «Світ»