НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Політика
Світ
13.06.2024 1418

Вірменія вийде з ОДКБ: Пашинян зробив емоційну заяву в парламенті

Прем'єр-міністр країни заявив, що "іншого шляху немає".

89cfcee6e1597432046fb572bae145f0_13.06.24

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що країна вийде з Організації договору колективної безпеки (ОДКБ). Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це пише "Новини-Вірменія".

Під час "урядової години" в парламенті опозиційний депутат запитав голову уряду, чому Вірменія, висловлюючи невдоволення ОДКБ, не виходить з організації.

У відповідь Пашинян наголосив, що Вірменія сама вирішить, коли це зробити.

"Вийдемо. Ми вирішимо коли. А що ви думаєте? Який наступний крок? Ви вважаєте, що повернемося назад? Ні, іншого шляху нема. Не турбуйтесь, не повернемося" - продовжив прем'єр.

Пашинян неодноразово критикував ОДКБ, у тому числі через "нейтральну" позицію, яку зайняла організація щодо конфлікту у Нагорному Карабаху, та відсутність підтримки з боку країн-членів організації.

Він також назвав ОДКБ "союзом-бульбашкою", члени якого разом "з Азербайджаном готували війну" проти Вірменії.

Нагадаємо, минулого місяця Вірменія відмовилась від фінансування ОДКБ. Прессекретар МЗС Вірменії Ані Бадалян заявила, що Єреван утримається від приєднання до рішення Ради колективної безпеки ОДКБ від 23 листопада 2023 року "Про бюджет ОДКБ 2024 року" та участі у передбаченій цим рішенням фінансуванні діяльності організації.

Оценка материала:

5.00 / 3
Вірменія вийде з ОДКБ: Пашинян зробив емоційну заяву в парламенті 5.00 5 3
Політика / Світ
13.06.2024 1418
Еще материалы раздела «Світ»