<
НОВИНИ ДНЯ: Вареники з вишнею: класичний рецепт легендарної страви  20 червня в Україну прийде похолодання: де знизиться температур  Скільки будинків у Києві не відключають від світла: дані ДТЕК  "Наші ресурси скінченні": Клімкін висловився, за яких умов можна буде починати переговори з Росією  Україну 20 червня накриють грози, подекуди град та шквали  Вступна кампанія 2024. Головні правила, про які має знати кожен абітурієнт  Ціни зростуть: скільки коштуватимуть пачка сигарет і стіків до 2028 рокувсі новини дня
Політика
Європа
13.06.2024 190

Столтенберг переконав Орбана: Угорщина змінить позицію щодо підтримки України

Очільник угорського уряду запевнив, що його країна не заважатиме іншим союзникам по НАТО підтримувати Україну.

33d0b2b47db8d318f4716e0330d28f60_13.06.24

Угорщина не братиме участі в майбутніх зусиллях НАТО щодо посилення допомоги Україні, але й не буде протидіяти іншим партнерам по Альянсу. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це в середу, 12 червня, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг після переговорів з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, які відбулися у Будапешті, передає Bloomberg.

За словами генсека НАТО, Альянс приймає позицію Будапешта, а уряд Угорщини пообіцяв не протидіяти та “дозволяти” дії на підтримку Києва з боку “інших союзників”.

"Ми з прем'єр-міністром [Віктором Орбаном] домовилися, що Угорщина не перешкоджатиме іншим союзникам фінансово підтримувати Україну, а НАТО відіграватиме провідну роль у координації", - сказав Столтенберг на спільній прес-конференції.

При цьому генсек НАТО додав, що "жоден угорський персонал не братиме участі" в діях, які будуть узгоджені на наступному саміті НАТО в липні у Вашингтоні.

На закритій зустрічі також було домовлено, що угорські кошти на ці акції не використовуватимуться.

“Угорщина чітко заявила під час сьогоднішніх переговорів, що не хоче блокувати рішення НАТО, які, хоч і відрізняються від позиції Угорщини, підтримуються іншими країнами-членами”, — підтвердив Орбан.

Він також заявив, що на зустрічі зі Столтенбергом наголосив, що, відповідно до договору про заснування НАТО, союзники не зобов'язані брати участь у діях за межами території держав-членів.

Угорщина "отримала необхідні гарантії", сказав Орбан, підкресливши, що його країна залишатиметься лояльним і відданим членом Північноатлантичного альянсу.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив в інтерв'ю державному радіо, що в Будапешті працюють над розробкою нової концепції, яка б відрізняла країну від інших членів НАТО.

Оценка материала:

5.00 / 2
Столтенберг переконав Орбана: Угорщина змінить позицію щодо підтримки України 5.00 5 2
Політика / Європа
13.06.2024 190
Еще материалы раздела «Європа»