<
НОВИНИ ДНЯ: Байден назвав небезпеку, яку несе обрання Трампа президентом  Рецепт котлет із замороженого курячого філе та сиру  В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачка  Хто стане президентом РФ після Путіна – російський опозиціонер назвав прізвище  На 18 червня опадів майже не прогнозують, вдень до +30°  Не тільки високі поверхи. Яке житло перестали купувати українці під час війнивсі новини дня
Політика
Україна
14.06.2024 203

Україна з Rheinmetall спільно вироблятимуть БМП Lynx: перша машина буде цього року

Україна домовилася з оборонним заводом Rheinmetall щодо спільного виробництва бойових броньованих машин Lynx. Перша машина буде вже цього року.

1_2ca37d96a51f3f8030845637993f59d2_650x41014.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на міністра стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна у коментарі виданню Handelsblatt. Про це повідомляють Контракти.UA.

Відповідну заяву Камишін зробив на конференції з відновлення України в Берліні.

"Вже цього року ми випустимо першу Lynx", - сказав він.

При цьому ні Камишін, ні глава оборонного концерну Rheinmetall не розкрили іншої інформації про місцезнаходження виробництва. Сторони послалися на питання безпеки.

Україна та Rheinmetall вже заснували кілька спільних виробництв. Нещодавно було запущено цех, де ремонтують пошкоджену під час бойових дій техніку. Це прискорить повернення машин на поле бою.

ЗСУ мають на озброєнні низку найменувань військової техніки від Rheinmetall: БМП Marder, машини Wiesel, БМП Puma і Lynx, зенітні комплекси Skynex, танки Leopard різних модифікацій.

Нагадаємо, днями франко-німецька компанія KNDS погодила створення дочірньої компанії в Україні. Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками комплексу підписав угоду про виробництва боєприпасів за ліцензією KNDS.

Як пізніше пояснили в уряді, угоду є надзвичайно важливою, оскільки це перша в Україні ліцензія на виробництво снарядів 155 "натівського" калібру.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна з Rheinmetall спільно вироблятимуть БМП Lynx: перша машина буде цього року 5.00 5 2
Політика / Україна
14.06.2024 203
Еще материалы раздела «Україна»