<
НОВИНИ ДНЯ: Аспірантура за контрактом не даватиме відстрочку від мобілізації, - голова МОН  Сі Цзіньпін заявив, що Китай шукатиме врегулювання "кризи в Україні" у власний спосіб  Укргідрометцентр дав прогноз на найтепліший місяць року  Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповіла  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодоювсі новини дня
Політика
Світ
14.06.2024 207

Столтенберг заявив про необхідність зобов'язань НАТО передавати Україні військову допомогу

Україна має отримати більше передбачуваності щодо військової допомоги від країн НАТО. Це можна досягти за допомогою зобов'язань від Альянсу.

_stoltenberg_foto___vitalii___nosach_rbk_ukrai__na20240010_c9a55f3a3e0b91943b9e86556a6e038d_650x410_14.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на прес-конференцію генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга. Про це повідомляють Контракти.UA.

 

Генсек висловив сподівання, що до саміту НАТО у Вашингтоні вдасться погодити фінансові зобов'язання країн Альянсу щодо військової допомоги Україні.

При цьому він додав, що незабаром Альянс має зайнятися координацією військової допомоги та тренувань українських солдатів. Цю роботу має очолити командувач сил НАТО у Європі Крістофер Каволі.

Тоді, за словами Столтенберга, координація допомоги проходитиме на рівні всіх країн НАТО, а не лише США, як це відбувається зараз.

"І я думаю, що це один із прикладів того, як ми, використовуючи НАТО, можемо мати більш надійні, більш передбачувані рамки, особливо у поєднанні із зобов'язанням витрачати щонайменше 40 млрд євро (на допомогу Україні щороку - ред.). Це забезпечить нам більш довготривалу, більш передбачувану підтримку України", - додав генсек.

Він розповів, що цінує добровільні пожертвування з боку країн-членів Альянсу, але зараз потрібно більше передбачуваності та підзвітності, а також "більш справедливий розподіл тягару". Оскільки були випадки, коли країни НАТО анонсували допомогу, але постачання так і не відбувалося.

"І якщо ми перетворимо це (допомогу Україні - ред.) не на добровільні внески, а на зобов'язання НАТО, звичайно, це буде більш міцно і надійно. Я вважаю, що більш сильна роль НАТО допоможе Україні отримати передбачуваність, якої вона потребує", - підкреслив генсек.

За словами Столтенберга, коли Альянс заявить про готовність до довгострокової війни, зросте ймовірність того, що російський диктатор Володимир Путін усвідомить неможливість перемогти на полі бою. Він буде змушений сісти за стіл переговорів.

Що передувало

Нагадаємо, ще 30 травня видання Reuters писало про те, що генсек НАТО Єнс Столтенберг закликає союзників ухвалити рішення про виділення 40 млрд євро на допомогу Україні щороку.

Це необхідно, щоб довгостроково підтримувати поточний рівень допомоги, який отримують українські військові від країн-членів Альянсу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Столтенберг заявив про необхідність зобов'язань НАТО передавати Україні військову допомогу 5.00 5 2
Політика / Світ
14.06.2024 207
Еще материалы раздела «Світ»