<
НОВИНИ ДНЯ: Чи може поліція вручати повістки: відповідь голови МВС  Погода буде мінливою. Синоптики дали прогноз на вихідні в Україні  Мобілізація в Україні: Клименко розповів про масове залучення поліції до роботи ТЦК  Українцям доведеться працювати на 5 років довше: як зміняться вимоги для пенсії  Путін зробив нову заяву про свої "мирні пропозиції"  Де в Україні будуть грози, град і шквали: прогноз погоди на 22 червня  Що далі після Швейцарії: чотири основні фактори, які визначать шлях до миру та закінчення війнивсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
14.06.2024 168

"Росія не може значно просунутися на фронті": які існують три сценарії закінчення війни в Україні

Найкращий сценарій для України - коли нам вдається переконати наших союзників, що наша перемога - це їхня перемога.

8782bb2eead797a81db9b41ea3678e51_14.06.24

Російські окупанти обрали сценарій війни на виснаження. Проте існують і інші сценарії. Зокрема - замороження. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це в ефірі “Еспресо” розповів викладач Києво-Могилянської бізнес-школи, громадський діяч, підприємець Валерій Пекар.

"Є речі, які ми знаємо про війну, і для того не треба бути воєнним експертом. Перша річ, яку ми точно знаємо про війну, що Росія обрала стратегію війни на виснаження не тільки, бо РФ вірить, що має більше ресурсів ніж Україна, а ще знає, що Україна залежна від підтримки союзників. Союзники є демократичними країнами, отже, рано чи пізно у них може помінятися влада на менш прийнятну щодо підтримки України. Друга річ, яку ми знаємо про війну, що попри всі зусилля Росія не може значно просунутися на фронті, майже півтора року російські здобутки є дуже обмеженими попри важкі українські втрати й на порядок більші російські", - пояснив громадський діяч.

Він також додав, що третій сценарій - що західні партнери України боятимуться поразок наших військових та перемоги. Вона, до речі, у них начебто асоціюється з розпадом Росії, безконтрольним розповсюдженням атомної зброї, кризою біженців, гуманітарною катастрофою та посиленням Китаю.

"З цих трьох речей випливає якими можуть бути сценарії продовження і завершення війни для нас. Найгірший сценарій - це продовження війни на виснаження аж до того моменту допоки наші союзники рано чи пізно не втомляться нас підтримувати. Найкращий сценарій - коли нам вдається переконати наших союзників, що наша перемога - це їхня перемога, наша поразка - це їхня поразка, а розпад Росії не є поганою річчю, він є, по-перше, неминучим, а, по-друге, якщо він контрольований, то несе нашим союзникам тільки виграш і переваги", - наголосив Пекар.

Водночас третій сценарій є проміжним і стосується він замороження війни. І для України це поганий сценарій, оскільки через деякий час РФ спробує напасти знову.

"Це не є хороший сценарій, бо ми знаємо, що імперія завжди повертається, щоб не було жодних ілюзій, імперія повертається після будь-якого перемир'я і це означає, що це перемир'я триватиме 3-5 років, максимум 7 і Росія повернеться. Тоді питання, а хто краще скористається тим часом для підготовки - Росія, яка буде готуватися весь цей час до наступного дня, чи Україна, яка або буде готуватися, або змарнує час залежно від того хто перемагатиме, який порядок денний, які кандидати перемагатимуть на виборах, що будуть проводитися після того, як воєнний стан закінчиться", - підсумував Пекар.

Нагадаємо, що Росія розпочала патрулювати Чорне море підводними човнами.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Росія не може значно просунутися на фронті": які існують три сценарії закінчення війни в Україні 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
14.06.2024 168
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»