<
НОВИНИ ДНЯ: Танго Мілея. Чому Аргентина нарощує підтримку України  Спека до +27: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 21 червня  Спека спаде: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Закон про демобілізацію: коли можуть ухвалити та за якої умови — секретар комітету Ради  Сонце пектиме з-за хмар: якою буде погода в Україні на 21 червня  "Дві зими з відключеннями": експерт негативно оцінив стан української енергосистеми  В Україні 19 червня без опадів, вдень до 32°всі новини дня
14.06.2024 190

РФ все частіше використовує новобранців із Сербії, Куби та країн Африки для війни в Україні, - ISW

Російські військові дедалі частіше використовують новобранців із Сербії, Куби та африканських країн у бойових діях проти України.

Про це пише РБК-Україна із посиланням на звіт американського Інституту вивчення війни (ISW). Про це повідомляють Контракти.UA.

Аналітики зазначають, що повідомлення про цей факт помітили нещодавно. Також в ISW нагадали одне з останніх повідомлень щодо вербування в армію РФ. Зокрема, 11 червня Росія та Шрі-Ланка домовилися, що РФ припинить вербування громадян Шрі-Ланки до російської армії.

Так, представник Міноборони Шрі-Ланки Налін Херат в інтерв'ю AFP заявив, що 22 громадяни його країни, які приєдналися до російської армії, втекли і повернулися назад до Шрі-Ланки. За його словами, Росія "обманом" змусила багатьох шрі-ланкійців служити в армії РФ.

Крім того, експерти ISW згадують матеріал France Press. У ньому йдеться, що серед цих 22 осіб був 37-річний водій Аніл Мадусанка. Він вважав, що проміняє водіння туристів на роботу водієм у Росії, але натомість йому вручили автомат і відправили на війну. Як наслідок, Мадусанку було поранено. В даний час він відновлюється в Шрі-Ланці вдома.

Нагадаємо, що загороджувальні загони Росії на Харківському напрямку сформовані з кадировців. За словами речника ОСУВ "Хортиця" Назара Волошина, вони повинні утримувати росіян при спробах втечі з території України.

Оценка материала:

5.00 / 2
РФ все частіше використовує новобранців із Сербії, Куби та країн Африки для війни в Україні, - ISW 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
14.06.2024 190
Еще колонки: Колонки / Блоги