<
НОВИНИ ДНЯ: Аспірантура за контрактом не даватиме відстрочку від мобілізації, - голова МОН  Сі Цзіньпін заявив, що Китай шукатиме врегулювання "кризи в Україні" у власний спосіб  Укргідрометцентр дав прогноз на найтепліший місяць року  Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповіла  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодоювсі новини дня
Політика
Світ
14.06.2024 224

"Путін повинен буде сісти за стіл та погодитись на довгостроковий мир": Столтенберг заявив про тактику НАТО

Він висловив сподівання, що міністри НАТО узгодять план безпекової допомоги і навчання для України.

2693159658b675f565e9994ea35df21d_14.06.24

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що роль НАТО у наданні допомоги Україні шляхом поєднання спільних зусиль країн-членів із використанням структур та спільного фінансування НАТО має бути посилено. А добровільні внески індивідуальних країн-членів Альянсу для підтримки України повинні стати зобов'язанням на рівні НАТО. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це Столтенберг сказав на пресконференції в Брюсселі перед дводенною зустріччю міністрів оборони країн-членів Альянсу, передає "Уніан".

За його словами, буде посилено роль НАТО у наданні допомоги Україні шляхом поєднання спільних зусиль країн-членів із використанням структур та спільного фінансування НАТО.

"Це один із прикладів того, як ми, використовуючи НАТО, можемо мати більш міцну та передбачувану структуру, особливо у поєднанні із зобов'язанням витрачати не менше 40 млрд євро на рік. Це забезпечить те, що ми матимемо більш довгострокову і передбачувану підтримку для України", - сказав Столтенберг.

Він зазначив, що в Альянсі вітають добровільні внески для підтримки України.

"Чим довше триває ця війна, тим важливіше, що у нас буде більше передбачуваності, підзвітності і справедливого розподілу тягаря", - додав генеральний секретар Альянсу.

Раніше союзники робили оголошення, які не виконувалися, наголосив Столтенберг, а якщо буде роль НАТО у забезпеченні більшої прозорості та підзвітності, більше союзників будуть дотримуватися обіцяного.

У цьому зв'язку, він нагадав, що США раніше витратили шість місяців на узгодження додаткової допомоги для України, а обіцянки деяких європейських союзників не були виконані.

"І якщо ми перетворимо це не на добровільні внески, а на зобов'язання НАТО, то звісно - це стане більш надійним і більш життєздатним, і з усіх цих причин я вірю, що це допоможе отримати Україні потрібну передбачуваність", - наголосив Столтенберг.

При цьому, він підкреслює, що мета усього цього полягає у тому, аби зробити можливим припинення війни.

"Зараз президент Путін вірить, що він може перечекати нас, і з цієї причини війна продовжується. Коли ми здатні донести дуже чітко і сильно, що ми готуємося на довгострокову перспективу, на багато років, тоді, ймовірно, що він зрозуміє, що не виграє на полі бою, а повинен буде сісти за стіл та погодитись на довгостроковий мир", - сказав Столтенберг.

Нагадаємо, що у США під час саміту НАТО, який відбудеться невдовзі, у липні, світовими лідерами обговорюватиметься питання військової допомоги Україні. На думку генерального секретаря Альянсу Єнса Столтенберга, у межах заходу має бути ухвалений всеосяжний пакет заходів для України.

 

 



Оценка материала:

5.00 / 2
"Путін повинен буде сісти за стіл та погодитись на довгостроковий мир": Столтенберг заявив про тактику НАТО 5.00 5 2
Політика / Світ
14.06.2024 224
Еще материалы раздела «Світ»