<
НОВИНИ ДНЯ: Літо входить у найщедрішу пору: синоптикиня потішила прогнозом на вівторок  Байден назвав небезпеку, яку несе обрання Трампа президентом  Рецепт котлет із замороженого курячого філе та сиру  В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачка  Хто стане президентом РФ після Путіна – російський опозиціонер назвав прізвище  На 18 червня опадів майже не прогнозують, вдень до +30°всі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
14.06.2024 186

Китай просуває свій "мирний план" перед українським самітом в Швейцарії, - Reuters

Китай, який вирішив попустити Глобальний саміт миру, нині намагається просунути свій "мирний план".

_prapor_gettyimages_1551825573_69f455e878ba9f35b1ab_14.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Reuters. Про це повідомляють Контракти.UA.

Кілька анонімних дипломатів повідомили агенції, що Китай намагався лобіювати в іноземних урядах свій альтернативний план.

Після того, як Китай заявив, що не збирається відвідати саміт у Люцерні, український президент Володимир Зеленський звинуватив Пекін у допомозі Москві зірвати зустріч, однак МЗС Китаю це звинувачення відкинуло.

За словами дипломатів, у розмовах із країнами, що розвиваються, Китай відкрито не критикував швейцарський саміт і прямо не просив країни утриматися.

Натомість ті, хто розмовляв напряму з Пекіном, сказав, що Китай заявив, що зустріч на саміті нібито продовжить війну. Водночас двоє анонімних дипломатів, які безпосередньо знайомі з цим питанням, сказали, що Китай навіть говорив західним країнам, що багато країн погоджуються з його поглядами на конференцію.

До того ж за даними видання, у міру наближення саміту Китай активізував свою інформаційну роботу через зустрічі з іноземними високопоставленими особами, телефонні дзвінки та повідомлення іноземним місіям на китайській платформі WeChat.

Пояснюючи, чому він не відвідає саміт, Китай намагався залучити країни, що розвиваються, приєднатися до мирного плану з шести пунктів, який він видав із Бразилією минулого місяця.

Нагадаємо, раніше ми писали, що речниця Міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін пояснила, чому Китай відмовився від участі в саміті миру.

Зауважимо також, що Глобальний саміт миру пройде вже цими вихідними. В його основі закладена українська формула з 10 пунктів. Детальніше по те, що таке "формула миру" Зеленського, можна дізнатись в матеріалі РБК-Україна.

Оценка материала:

5.00 / 2
Китай просуває свій "мирний план" перед українським самітом в Швейцарії, - Reuters 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
14.06.2024 186
Еще материалы раздела «Ранкова кава»