<
НОВИНИ ДНЯ: Байден назвав небезпеку, яку несе обрання Трампа президентом  Рецепт котлет із замороженого курячого філе та сиру  В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачка  Хто стане президентом РФ після Путіна – російський опозиціонер назвав прізвище  На 18 червня опадів майже не прогнозують, вдень до +30°  Не тільки високі поверхи. Яке житло перестали купувати українці під час війнивсі новини дня
Політика
Україна
14.06.2024 244

ЗСУ можуть намагатися послабити ППО РФ напередодні поставок F-16, - ISW

Українська армія, ймовірно, намагається послабити протиповітряну оборону Росії напередодні поставок винищувачів F-16. В разі успіху, це може дозволити Україні більш ефективно використовувати пілотовану авіацію в довгостроковій перспективі.  

Про це пише РБК-Україна з посиланням на звіт американською Інституту вивчення війни. Про це повідомляють Контракти.UA.

Свідченням про можливі спроби України послабити російську ППО є знищення батарей С-300 та С-400 у Криму і Бєлгородській області, і пошкодження дронами двох літаків Су-57 на аеродромі Ахтубінськ.

"Системи ППО С-300/С-400 і винищувачі Су-57 є важливими засобами російської ППО та авіації, які позбавляють Україну можливості використовувати літаки поблизу лінії фронту і підтримувати російські наступальні операції в Україні", - додали аналітики.

У звіті говориться, що якщо ЗСУ послаблять ППО Росії до того, як Україна отримає значну кількість літаків, то військові можуть створити умови для майбутнього використання пілотованої авіації ближче до прифронтових районів.

З часом українська армія зможе перейти до концепції операцій, яка поєднує авіацію з підтримкою наземних операцій, але за трьох умов:

  • якщо українські військові отримають достатню кількість винищувачів;
  • західні партнери підготують достатню кількість кваліфікованих пілотів;
  • якщо Україні вдасться послабити російську протиповітряну оборону.

Водночас аналітики нагадують, що за словами західних офіційних осіб, Україна і надалі стикатиметься з матеріальними і тренувальними обмеженнями, що, ймовірно, завадить їй широкомасштабно використовувати авіацію в 2024 році.

"Українські і західні офіційні особи раніше зазначали, що знадобиться значний час для належної підготовки достатньої кількості українських пілотів і оснащення Збройних сил України щонайменше 150 літаками F-16, необхідними для здобуття переваги в повітрі, необхідної для підтримки наземних операцій", – додали в ISW.

Нагадаємо, що Литва цього тижня відправить Україні 14 бронетранспортерів М113 в рамках коаліції з розмінування.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Сили оборони України вжили всіх необхідних заходів для захисту Сумської області від окупантів.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЗСУ можуть намагатися послабити ППО РФ напередодні поставок F-16, - ISW 5.00 5 2
Політика / Україна
14.06.2024 244
Еще материалы раздела «Україна»