<
НОВИНИ ДНЯ: Байден назвав небезпеку, яку несе обрання Трампа президентом  Рецепт котлет із замороженого курячого філе та сиру  В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачка  Хто стане президентом РФ після Путіна – російський опозиціонер назвав прізвище  На 18 червня опадів майже не прогнозують, вдень до +30°  Не тільки високі поверхи. Яке житло перестали купувати українці під час війнивсі новини дня
Політика
Україна
15.06.2024 252

Командир "Грузинського легіону" заявив про отруєння: що відомо

В організмі Мамуки Мамулашвілі виявили миш'як, ртуть та олово.

6f21eb5405643e18a2f9201434a0cc43_15.06.24

Мамуку Мамулашвілі, командира "Грузинського легіону", який воює разом з українськими силами проти російських військ, отруїли кілька місяців тому. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це Мамулашвілі 12 червня повідомив "Радіо Свобода".

Мамулашвілі розповів, що зразки крові й тканин були відправлені в лабораторію в Німеччині після того, як він відчув гострий біль у животі.

За словами командира "Грузинського легіону", результати аналізів виявили, що зразки містили високий рівень миш’яку, ртуті й олова, які він, ймовірно, спожив із їжею.

Мамулашвілі сказав, що це був третій випадок, коли хтось намагався його отруїти, і що російські ЗМІ неодноразово повідомляли про його смерть.

Мамулашвілі й інших членів "Грузинського легіону" розшукують у Росії за звинуваченням у вербуванні найманців й участі у війні в Україні.

Нагадаємо, 28 листопада 2023 року стало відомо про отруєння Маріанни Буданової важкими металами.  Її госпіталізували, коли стан здоров'я став різко погіршуватися. Припускають, що отрута могла потрапити в організм з їжею.



Оценка материала:

5.00 / 2
Командир "Грузинського легіону" заявив про отруєння: що відомо 5.00 5 2
Політика / Україна
15.06.2024 252
Еще материалы раздела «Україна»