<
НОВИНИ ДНЯ: Байден назвав небезпеку, яку несе обрання Трампа президентом  Рецепт котлет із замороженого курячого філе та сиру  В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачка  Хто стане президентом РФ після Путіна – російський опозиціонер назвав прізвище  На 18 червня опадів майже не прогнозують, вдень до +30°  Не тільки високі поверхи. Яке житло перестали купувати українці під час війнивсі новини дня
Політика
Європа
15.06.2024 314

У Молдові порушили кримінальну справу проти ексначальника Генштабу, який був агентом РФ

Прокуратура по боротьбі з організованою злочинністю та особливими справами Молдови (PCCOCS) завела кримінальну справу проти колишнього начальника молдовського Генштабу Ігоря Горгана. Він шпигував на користь Росії.

igor_gorgan__facebook_com_mdaarmy_eb7942508ffc355e04bfa2e3819e6c8e_650x410_15.06.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на NewsMaker. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Факт передбачуваних підривних дій, що виразилися в передачі іноземній державі та її представникам даних, що стосуються системи національної оборони, стали предметом кримінальної справи", - заявили в PCCOCS.

Як повідомляється, наразі прокуратура проводить розслідування, щоб встановити всіх причетних до цієї справи та визначити характер і зміст переданої інформації.

Що передувало

Нагадаємо, нещодавно видання The Insider повідомило, що після початку вторгнення РФ в Україну, ексначальник Генштабу армії Молдови Ігор Горган передавав російській розвідці секретну інформацію, зокрема про візити в країну представників Міноборони України.

Представник Служби розвідки та безпеки у Кишиневі підтвердив цю інформацію.

Журналісти також повідомили, що екс-начальник Генштабу Молдови влаштувався в представництво ООН у справах біженців у Кишиневі. Однак після матеріалу The Insider його відсторонили від обов'язків.

Оценка материала:

5.00 / 3
У Молдові порушили кримінальну справу проти ексначальника Генштабу, який був агентом РФ 5.00 5 3
Політика / Європа
15.06.2024 314
Еще материалы раздела «Європа»