<
НОВИНИ ДНЯ: Байден назвав небезпеку, яку несе обрання Трампа президентом  Рецепт котлет із замороженого курячого філе та сиру  В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачка  Хто стане президентом РФ після Путіна – російський опозиціонер назвав прізвище  На 18 червня опадів майже не прогнозують, вдень до +30°  Не тільки високі поверхи. Яке житло перестали купувати українці під час війнивсі новини дня
Політика
Україна
15.06.2024 310

"Хай краще завод буде законсервований": голова Житомирського ТЦК оскандалився заявою щодо мобілізації

Голова ТЦК закликав економіку перевести на військові рейки.

e7058d8fac8a63d5855f1bd6beda7c13_15.06.24

Начальник Житомирського ТЦК Сергій Мартищенко натякнув, що норми бронювання в Україні не задовільняють потреби армії, де гостро відчувається брак особового складу. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це він сказав, коментуючи складнощі мобілізації, передає Житомирський ТЦК та СП.

"Війна триває і люди потрібні. Ми можемо надавати дрони, машини, але хто на них буде їздити?", – каже військком.

Він наголосив, що від 2014 року, коли РФ напала  на Україну, кадрових військовослужбовців – від солдата до офіцера, принаймні на рівні батальйону і бригади, залишилося дуже мало.

"І мені прикро інколи чути: "а хто ж буде працювати?" У мене точка зору така: хай краще завод буде законсервований, але він буде українським. Відвоюємо і наші заводи працюватимуть далі", – вважає Мартищенко.

Голова ТЦК закликав економіку перевести на військові рейки.

"І працівник не п’ять днів на тиждень з восьмої до шістнадцятої, а цілодобово у дві зміни. Є три слюсарі, ось вони і працюють. Військовий ж не сидить в окопі з восьмої до шістнадцятої. Треба задуматися над цим питанням", – підсумував Сергій Мартищенко.

Нагадаємо, керівником Житомирського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергій Мартищенко став у листопаді минулого року. Раніше він служив у 26 артилерійській бригаді імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича оперативного командування "Північ".

Раніше у Раді відповіли, чи буде економічне бронювання від мобілізації.

Оценка материала:

5.00 / 3
"Хай краще завод буде законсервований": голова Житомирського ТЦК оскандалився заявою щодо мобілізації 5.00 5 3
Політика / Україна
15.06.2024 310
Еще материалы раздела «Україна»