<
НОВИНИ ДНЯ: Літо входить у найщедрішу пору: синоптикиня потішила прогнозом на вівторок  Байден назвав небезпеку, яку несе обрання Трампа президентом  Рецепт котлет із замороженого курячого філе та сиру  В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачка  Хто стане президентом РФ після Путіна – російський опозиціонер назвав прізвище  На 18 червня опадів майже не прогнозують, вдень до +30°всі новини дня
15.06.2024 136

Систематичні приниження: колишні працівники SpaceX позиваються до Маска

Ілон Маск своєю поведінкою свідомо і цілеспрямовано створив неприємне вороже робоче середовище, публікуючи на робочому місці огидні та принизливі сексуальні світлини, меми і коментарі, кажуть ексспівробітники.

c8706bb9b293710b943a6d2e4a304b60_15.06.24

Звільненні співробітники SpaceX подали позов до суду штату Каліфорнія проти гендиректора компанії Ілона Маска за систематичні приниження жінок та представників ЛГБТК+-спільноти и створення ворожої атмосфери. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Маск своєю поведінкою свідомо і цілеспрямовано створив неприємне вороже робоче середовище, публікуючи на робочому місці огидні сексуальні світлини, меми і коментарі, які принижували жінок і/або ЛГБТК+-спільноту", – заявили вісім колишніх співробітників.

Позивачі стверджують, що деякі з них згодом отримували образливі коментарі і від інших колег, які "імітували дописи Маска" із соцмережі Х.

Після того, як Маск публічно висміяв висунуті проти нього звинувачення у неналежній поведінці, працівники у 2022 році написали відкритого листа, в якому висловили занепокоєння щодо його поведінки та культури компанії, а також стверджували, що їх звільнили у відповідь на скарги.

У заяві колишніх співробітників йдеться, що вони мають підстави вважати, що Маск особисто ухвалив рішення звільнити їх у відповідь за висунення обвинувачень. Коли співробітник відділу кадрів запропонував спочатку провести розслідування, Маск відповів: "Мені байдуже – звільни їх", йдеться у скарзі.

Раніше SpaceX заявила, що працівників звільнили за порушення політики компанії, і що Маск не був причетний до їхнього звільнення.

Крім цього, 11 червня видання The Wall Street Journal повідомило про вчинення Маском сексуальних домагань до жінок у компанії SpaceX. У матеріалі, зокрема стверджується, що Маск мав інтимні відносини із колишньою стажеркою.

Водночас Гвен Шотвелл, президентка SpaceX, звинуватила видання у подачі "неправди, невірних характеристик і ревізіоністської історії", заявивши, що Маск є однією із найкращих знайомих їй людей.

Нагадаємо, Маск погрожує заборонити використання ґаджетів Apple у своїх компаніях.

Оценка материала:

5.00 / 2
Систематичні приниження: колишні працівники SpaceX позиваються до Маска 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
15.06.2024 136
Еще колонки: Колонки / Блоги