<
НОВИНИ ДНЯ: Літо входить у найщедрішу пору: синоптикиня потішила прогнозом на вівторок  Байден назвав небезпеку, яку несе обрання Трампа президентом  Рецепт котлет із замороженого курячого філе та сиру  В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачка  Хто стане президентом РФ після Путіна – російський опозиціонер назвав прізвище  На 18 червня опадів майже не прогнозують, вдень до +30°всі новини дня
Політика
Світ
15.06.2024 396

Столтенберг назвав країну, яка допомагає Кремлеві у війні проти України

Завдяки Пекіну Москва має можливості далі вести війну.

50619fe9c0202f7d059ddc99fbf1f53a_15.06.24

Допомога Китаю відіграє ключову роль у війні, яку Кремль розпочав проти Україні. Зокрема, йдеться про допомогу з електронним обладнанням. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в Брюсселі, повідомляє "РБК-Україна".

"Ми бачимо як Китай зараз відіграє ключову роль у забезпеченні або підтримці війни Росії в Україні. 90% мікроелектроніки, яку Росія імпортувала минулого року, надійшла з Китаю", - сказав генсек Альянсу.

Столтенберг зауважив, що отримане з КНР електронне обладнання є ключовим для виробництва ракет, бомб та бойових танків, які застосовуються на війні в Україні. Саме тому, наголошує генсек, Пекін створює можливість для Москви продовжувати війну проти України.

Як повідомлялося, раніше Єнс Столтенберг відреагував на відмову Китаю брати участь у Саміті миру. За його словами, КНР не може "дружити" із західними країнами і водночас підтримувати агресорку Росію.

Оценка материала:

5.00 / 4
Столтенберг назвав країну, яка допомагає Кремлеві у війні проти України 5.00 5 4
Політика / Світ
15.06.2024 396
Еще материалы раздела «Світ»