<
НОВИНИ ДНЯ: Українські військові вперше здобули трофейний ворожий "танк-черепаху" та взяли екіпаж в полон  Літо входить у найщедрішу пору: синоптикиня потішила прогнозом на вівторок  Байден назвав небезпеку, яку несе обрання Трампа президентом  Рецепт котлет із замороженого курячого філе та сиру  В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачка  Хто стане президентом РФ після Путіна – російський опозиціонер назвав прізвищевсі новини дня
Політика
Україна
15.06.2024 2448

Скількох українців потенційно можуть мобілізувати: в Раді назвали цифру

Водночас Дмитро Наталуха висловився про бронювання, вказавши, що військові потреби нероздільні з економікою. І без економіки, яка працює, "нам не перемогти".

Мобілізаційний потенціал в Україні становить щонайменше 5-6 млн чоловіків. Однак від ЗСУ немає запиту на мобілізацію їх усіх. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це нардеп, голова Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха повідомив у Мережі.

"За різними оцінками (як нашими, так і в ЗМІ) в Україні мобілізаційний потенціал становить мінімум 5-6 млн чоловіків. Чи був у нас запит на мобілізацію їх всіх? – Ні. Відповідно, стоїть питання щодо того, хто не має бути мобілізований", – йдеться в заяві народного обранця.

Він також вказав, що голосував за закон про мобілізацію, тому що це був запит військових. За словами Наталухи, всі запити армії були виконані, водночас звернувши увагу, що військові потреби нероздільні з економікою.

"Ця війна – війна людських ресурсів проти ефективності. Ефективність економіки – одна з її складових. Без працюючої економіки нам не перемогти. Звісно, можна сказати, що інженер-конструктор куди важливіший у ролі штурмовика, ніж розробник передового оборонного стартапу (так, це реальний приклад), але це буде брехнею", – йдеться в дописі нардепа.

Він пояснив, що "ніхто не збирається бронювати 100% чоловіків", і вказав, що "це неможливо навіть технічно".

"Та і мета – не врятувати всіх від війни, а передбачити безперебійну роботу лише критичних працівників. Мова йде лише про певний відсоток", – додав Наталуха.

Нагадаємо, напередодні Наталуха повідомив, що в Раді зареєстрували законопроєкт №11331 "Про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки", у якому, зокрема, закладена концепція "економічного бронювання".

Оценка материала:

5.00 / 3
Скількох українців потенційно можуть мобілізувати: в Раді назвали цифру 5.00 5 3
Політика / Україна
15.06.2024 2448
Еще материалы раздела «Україна»