<
НОВИНИ ДНЯ: Літо входить у найщедрішу пору: синоптикиня потішила прогнозом на вівторок  Байден назвав небезпеку, яку несе обрання Трампа президентом  Рецепт котлет із замороженого курячого філе та сиру  В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачка  Хто стане президентом РФ після Путіна – російський опозиціонер назвав прізвище  На 18 червня опадів майже не прогнозують, вдень до +30°всі новини дня
Політика
Європа
15.06.2024 617

НАТО обмежило обмін розвідданими з Угорщиною, - ЗМІ

НАТО обмежило обмін розвідувальною інформацією з Угорщиною через занепокоєння позицією влади кроїни стосовно Альянсу.

Про це пише РБК-Україна з посиланням VSquare. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як розповів виданню посадовець НАТО в Брюсселі, рішення Альянсу означає, що Угорщина отримує менше інформації від своїх союзників як на двосторонньому рівні, так і через центральні канали НАТО.

"Проблема полягає в тому, що наслідки відчувають усі, оскільки члени Альянсу обмінюються менш секретною розвідувальною інформацією через центральні канали НАТО, знаючи, що Угорщина також є серед одержувачів", - зазначив він.

За словами посадовця, у зв’язку з цими обмеженнями в НАТО створили окремі канали передання інформації, до яких представники Угорщини не мають доступу й ц навіть не знають про них.

Як пояснив колишній працівник однієї з європейських розвідок, головна проблема для НАТО - в політичному керівництві Угорщини.

"Навіть якщо ми довіряємо їхнім старшим офіцерам розвідки, в кінцевому підсумку, якщо ми ділимося з ними інформацією, вона може потрапити в доповіді, які потрапляють на стіл Орбана", - розповів він.

Що передувало

Нагадаємо, нещодавно прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Угорщина працює над "перевизначенням своє членство в НАТО". Будапешт хоче мати можливість відмовитися, якщо Альянс розпочне бойові дії за межами своїх країн-членів. Мова, зокрема, про допомогу Україні.

"Наші юристи та офіцери наполегливо працюють, щоб побачити, як Угорщина може зберегти своє членство в НАТО таким чином, щоб їй не довелося брати участь в діях НАТО за межами території НАТО", - сказав він.

Також 12 червня видання Bloomberg повідомляло, що Угорщина обіцяє не блокувати рішень НАТО щодо допомоги Україні. При цьому Альянс погодився не залучати Будапешт до такої підтримки.

Оценка материала:

5.00 / 3
НАТО обмежило обмін розвідданими з Угорщиною, - ЗМІ 5.00 5 3
Політика / Європа
15.06.2024 617
Еще материалы раздела «Європа»